petak, 4. decembar 2015.  20:49h
Pročitano 1218 puta

Sve više đaka u Centru za talente

Nova školska godina u Regionalnom centru za talente „Mihajlo Pupin“ u Pančevu počela je krajem oktobra upisom đaka i formiranjem grupa.

Srednjoškolci su već počeli sa pripremama za takmičenje iz fizike Srednjoškolci su već počeli sa pripremama za takmičenje iz fizike D.C.

Ove godine u Centru za talente je formirano 38 grupa, za jednu više nego lane.

Dr Dragoljub Cucić, rukovodilac Centra kaže da su zbog velikog broja đaka morali malo drugačije da organizuju rad i predavanja, tako da među prvima časove organizuju za one predmete za koje će prve biti školska takmičenja.

U toku su nam časovi za matematičare i fizičare – srednjoškolce. Fizičari – osnovci počinju ovog vikenda da rade, kao i programeri, jer se spremaju za školska takmičenja. Slikari su počeli da rade u novembru, a nedelju dana su boravili u pančevačkom odmaralištu na Divčibarama i vredno radili, kaže Cucić.

Sada već tradicionalno pun autobus đaka iz Pančeva krenuće 16. decembra u Novi Sad na dodelu pokrajinskih nagrada za talentovane učenike, na kojoj će nekoliko polaznika Centra dobiti specijalne nagrade, a veliki broj njih priznanja za postignuća u prošloj školskoj godini.

U drugom polugodištu počeće predavanja i za ostale predmete, jer će za njih takmičenja biti u martu naredne godine.

Rotari klub „Mihajlo Pupin“ 12. decembra organizovaće odlazak mladih fizičara na izložbu o Mihajlu Pupinu u Istorijskom muzeju u Beogradu.

Nastava se i ove školske godine obavlja u prostorijama Centra, u Gimnaziji „Uroš Predić“, u Vinči za srednjoškolce, u studiju Ivana Rakidžića i srednjoj Mašinskoj školi u Pančevu.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00