nedelja, 16. januar 2022.  09:10h
Pročitano 670 puta

Pokrajinski poslanik Saša Levnajić: predloženim izmenama vrši se jasna podela na sudsku, izvršnu i zakonodavnu vlast

Pokrajinski poslanik Srpske napredne stranke Saša Levnajić glasao je danas u 8:15 časova na biračkom mestu 55 – Poljoprivredna škola “Josif Pančić” u Pančevu.

Pokrajinski poslanik Saša Levnajić Pokrajinski poslanik Saša Levnajić Pančevo MOJKraj

On je po završenom glasanju pozvao građanke i građane da iskoriste svoje biračko pravo i večeras do 20 sati izađu na birališta.

Danas nešto posle 8 časova iskoristio sam svoje građansko pravo i izašao na glasačko mesto da se izjasnim na referendumu o predloženim promenama Ustava. Smatram da su predložene promene Ustava u interesu Srbije i u interesu celokupnog našeg društva, da predloženim izmenama, ukoliko budu usvojene, postižemo veću nezavisnost pravosuđa, veću samostalnost javnog tužilaštva i njihov profesionalniji rad. Takođe, ovim predloženim izmenama podstiče se i razvija dalje vladavina prava u Srbiji i vrši jasna podela na sudsku, izvršnu i zakonodavnu vlast time što se sudska vlast čini snažnijom, nezavisnijom od izvršne i zakonodavne vlasti i daju joj se ovlašćenja kakva ona ima u svim savremenim evropskim državama. Zato pozivam građane da i oni izađu na birališta i iskoriste svoje građansko pravo, rekao je pokrajinski poslanik Saša Levnajić.

Birališta na teritoriji Pančeva otvorena su u 7 sati i glasanje za sada protiče bez ikakvih problema.

Na teritoriji grada Pančeva s naseljenim mestima glasaće se na 74 biračkih mesta koja će biti otvorena od 7 do 20 časova. Pravo glasa ima 107.186 birača.

Građani Republike Srbije će se na današnjem referendumu izjašnjavati o izmenama Ustava, u delu koji se odnosi na pravosuđe, time što će zaokruživanjem „da“ ili „ne“ odgovoriti na jedno pitanje: ,,Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije?“.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, na svim biračkim mestima obezbeđene su zaštitne maske i dezinfekciona sredstva kako bi građani bili bezbedni.

 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00