nedelja, 16. januar 2022.  08:26h
Pročitano 503 puta

Pokrajinski poslanik Ivan Tešić glasao je u Pančevu i pozvao građane da izađu na referendum

Pokrajinski poslanik Srpske napredne stranke Ivan Tešić glasao je jutros u 7:30 časova na biračkom mestu broj 30 – MZ “Gornji grad” u Pančevu. On je pozvao građane da se u što većem broju odazovu pozivu za glasanje na referendumu.

Pokrajinski poslanik Ivan Tešić Pokrajinski poslanik Ivan Tešić Pančevo MOJKraj

Kao poslanik, ali i odgovorni građanin koji brine o budućnosti svoje zemlje, izašao sam jutros na glasanje i izjasnio se o promeni ustavnih amandmana, koji se tiču izbora sudija i tužilaca da bi pravosuđe bilo nezavisno i depolitizovano, što je u interesu svih. Ukoliko se dobije potvrdan odgovor građana na referendumu, počeće reforma vladavine prava. Zato pozivam građane da iskoriste svoje građansko pravo i izađu na birališta, do večeras u 20 sati i tako učestvuju u kreiranju pravne države i budućnosti naše dece i svakog od nas, izjavio je Ivan Tešić, pokrajinski poslanik, nakon što je obavio glasanje.

Birališta u Pančevu otvorena su u 7 sati i glasanje za sada protiče bez ikakvih problema.

Na teritoriji grada Pančeva s naseljenim mestima glasaće se na 74 biračkih mesta koja će biti otvorena od 7 do 20 časova. Pravo glasa ima 107.186 birača.

Građani Republike Srbije će se na današnjem referendumu izjašnjavati o izmenama Ustava, u delu koji se odnosi na pravosuđe, time što će zaokruživanjem „da“ ili „ne“ odgovoriti na jedno pitanje: ,,Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije?“.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, na svim biračkim mestima obezbeđene su zaštitne maske i dezinfekciona sredstva kako bi građani bili bezbedni.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00