sreda, 12. januar 2022.  15:05h
Pročitano 174 puta

Na Kotežu počelo čišćenje snega i iz ulica drugog prioriteta, čišćenje ometaju nepropisno parkirana vozila

Zimska služba u Pančevu nastavila je sa čišćenje snega i danas, a s obzirom da nema padavina, na red su došle i ulice drugog prioriteta.

Ulica Oslobođenja u Pančevu deli naselja Kotež i Tesla Ulica Oslobođenja u Pančevu deli naselja Kotež i Tesla Pančevo MOJKraj

Kao i u ostalim delovima Pančeva i u ovom naselju u tu kategoriju ulica spadaju manje ulice, neke od njih su jednosmerne, a mnoge i kratke i slepe. U njima je čest slučaj da se vozila nepropisno parkiraju, pa i obostrano, što sada predstavlja problem putarima, jer specijalna vozila za čišćenje snega sada ne mogu tuda da prođu.

Branislav Raketić, predsednik MZ Kotež apeluje na sugrađane da automobile parkiraju savesno i ukoliko je to moguće, na nekom drugom mestu kako bi grejderi i kamioni za čišćenje snega mogli da prođu i kroz svaku ulicu u ovom pančevačkom naselju.

Važno je i da građani ne parkiraju vozila obostrano kako ne bi dolazilo do oštećenja automobila prilikom čišćenja snega. Nama znači puno što je od ove godine moguće organizovati prolaz specijalnih mašina za čišćenje snega kroz svaku ulici, ma koliko ona bila mala i zato nam je neophodna saradnja i razumevanje naših komšija. Nijedna ulica za nas nije previše kratka, mala, ili zabačena, već je jednako važna kao i svaki naš sugrađanin. Želimo da iskoristimo i ovu priliku da naše naselje bude što uređenije i lepše i nadamo se da ćemo uspeti u tome da sneg bude uklonjen iz svake ulice. Ovakvim i sličnim akcijama pokazujemo odgovornost za zajednicu u kojoj živimo, rekao je Branislav Raketić iz MZ Kotež.

Dejan Vasić iz Šabačke ulice u ovom naselju kaže da je upravo očišćena njegova ulica.

Neverovatno mi je da se ovo desilo. Do sada smo se sami snalazili oko čišćenja, ali nikada do sada nije prošla grtalica kroz našu ulicu. Ovo je za svaku pohvalu, kaže Dejan Vasić.

Zimi, kad pada sneg, postoji lista prioriteta i tačno se zna u kojoj situaciji se koji putevi čiste. U prvom prioritetu su opštinski putevi, putevi ka naseljenim mestima i putevi kojima kroz sam grad saobraća gradski javni prevoz. Svi ostali putevi su u drugom prioritetu i sada su te ulice došle na red za uklanjanje snega.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00