sreda, 12. januar 2022.  13:49h
Pročitano 464 puta

MZ Tesla: da bismo sneg očistili i iz najmanje ulice, molimo građane da pravilno parkiraju automobile

Sada kada je stao sneg i kada je završeno čišćenje centralnih gradskih ulica, kao i ulica prvog prioriteta, na red su došle i ulice drugog prioriteta. U naselju Tesla u manjim ulicama specijalne mašine za čišćenje snega ne mogu da prođu zbog nepropisno parkiranih vozila.

Čišćenje snega ispred zgrade MZ Tesla Čišćenje snega ispred zgrade MZ Tesla MZ Tesla

Žarko Rakočević, predsednik Mesne zajednica Tesla u Pančevu kaže da u ovom naselju ima puno malih i jednosmernih ulica, neke od njih su i slepe i nemoguće je da velike mašine i specijalna vozila za čišćenje snega prođu kroz njih.

Za nas je svaki deo naselja jednako važan i zato nastavljamo sa aktivnostima na uklanjanju snega sa javnih površina, kako oko vrtića, ambulanti, škola, tako i iz svake ulice ma koliko bila mala. Juče smo imali pomoć Šumskog gazdinstva Banat i zajedno smo čistili neke od ulica u našem naselju, a da bi Zimska služba mogla da uđe i u ove manje ulice, ulice drugog prioriteta, važna nam je saradnja naših komšija i sugrađana. Molim vas da danas i narednih dana vodite računa kako parkirate vozila ili da ih privremeno parkirate izvan ulice kako bi grejderi i ostale mašine za čišćenje snega mogle da prođu kroz naselje i očiste sve ulice od snega, kaže Žarko Rakočević.

Ivana Luka godinama živi u naselju Tesla i kaže da je prvo bila prijatno iznenađena čišćenjem snega juče u svojoj ulici.

Ne sećam se da je ikad ranije bilo organizovanog čišćenja snega u celoj ulici Lava Tolstoja. Uglavnom je poneko čistio ispred svoje kuće i uklanjan je sneg sa centralne saobraćajnice. Sada su očišćeni prilazi, pešačke staze, prilazi stambenim zgradama. Ove male, bočne ulice, nisu nikad čišćene mašinama, a jutros sam videla da je bager prolazio i uklanjao sneg, kaže ova stanovnica Tesle.

Nastavlja se čišćenje snega u svim naseljima na teritoriji Pančeva i ovo će biti možda i prvi put posle dužeg niza godina da su specijalne mašine očistile sneg iz svake ulice u gradu.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00