ponedeljak, 27. decembar 2021.  15:20h
Pročitano 250 puta

Za povećanje bezbednosti saobraćaja u Pančevu blizu 1,5 miliona dinara od pokrajine

Grad Pančevo je iz Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dobio blizu 1,5 miliona dinara za projekte povećanja bezbednosti.

Ognjen Bjelić uručio je ugovore predstavnicima lokalnih samouprava u Vojvodini Ognjen Bjelić uručio je ugovore predstavnicima lokalnih samouprava u Vojvodini www.vojvodina.gov.rs

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić uručio je danas predstavnicima gradova i opština u AP Vojvodini ugovore u vrednosti od 38 miliona dinara za sufinansiranje projekata razvoja saobraćaja i putne infrastrukture u 2021. godini, a među njima je i Grad Pančevo.

U ime grada Pančeva ugovore je preuzeo Predrag Živković, član Gradskog veća za saobraćaj i komunalnu oblast.

Pančevo je dobilo bespovratna sredstva za postavljanje saobraćajnje signalizacije i tehničke opreme. U pitanju je jedan milion dinara za radove na uređenju zone škole u Banatskom Brestovcu. Na konkursu za izradu tehničke dokumentacije za semaforizaciju raskrsnica Pančevu je odobreno 450.000 dinara za izradu dokumentacije za semafor na raskrsnici Petra Preradovića i Cara Dušana. Ovim je još jednom potvrđeno da pokrajinske vlasti i Grad Pančevo imaju dobro saradnju na svim poljima, a ovi projekti značajno će uticati na povećanje bezbednosti u saobraćaju, izjavio je Predrag Živković.

Na konkursu resornog pokrajinskog sekretarijata podržano je 27 projekata, koji će biti realizovani u 18 jedinica lokalne samouprave. Bespovratna sredstva obezbeđena su za uređenje zona škola, semaforizaciju raskrsnica i projektovanje kružnih tokova.

Ognjen Bjelić je naglasio da je budžetom za 2022. godinu predviđeno ulaganje od skoro 54 miliona dinara u razvoj saobraćaja i putne infrastrukture.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00