nedelja, 29. novembar 2015.  07:27h
Pročitano 1535 puta

Protest poljoprivrednika 1. decembra

Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije najavila je da će u utorak, 1. decembra, organizovati protest ispred Skupštine Srbije jer su nezadovoljni izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Ovako je bilo na jednom od protesta ratara pre nekoliko godina u Pančevu Ovako je bilo na jednom od protesta ratara pre nekoliko godina u Pančevu V.J.P.

Jovica Jakšić, predsednik Upravnog odbora te asocijacije rekao je da oni organizuju ovaj protest samostalno, jer nisu želeli da učestvuju u protestima političkih partija.

Kako je Jakšić izjavio, Asocijacija poljoprivrednika se protivi članu zakona koji poljoprivrednim gazdinstvima, koja imaju u vlasništvu do 30 hektara zemljište, omogućava kupovinu državnog zemljišta do 20 hektara, jer im to ne garantuje da će zemljište biti ponuđeno porodičnim gazdinstvima.

Članovi Asocijacije nezadovoljni su davanjima iz budžeta za poljoprivredu i time što se ne radi ništa da se on poveća, iako je MMF odborio povećanje budžeta za tu granu. Tražimo da poljoprivrednici učestvuju u savetima za poljoprivredu u svojim lokalnim samoupravama, zato što oni najbolje znaju šta se dešava na terenu i bili bismo im od velike pomoći, kaže  Jakšić.

Članovi Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije u utorak, 1. decembra, sa nekoliko traktora će u 10 sati doći ispred Skupštine Srbije i svoje zahteve uručiti predstavnicima parlamenta.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00