subota, 28. novembar 2015.  07:47h
Pročitano 2793 puta

Peti festival nauke na Divčibarama

Peti Festival nauke na Divčibarama održan je od 20. do 27. novembra u pančevačkom dečjem odmaralištu na Divčibarama.

Poslednjeg dana na Divčibarama je priređen svojevrsni mini festival nauke Poslednjeg dana na Divčibarama je priređen svojevrsni mini festival nauke M.J.

Blizu 90 učenika sa teritorije grada Pančeva, koji su u prethodnoj školskoj godini osvojili neko od prva tri mesta na opštinskom, okružnom ili republičkom takmičenju, odazvalo se pozivu na učešće u ovom svojevrsnom programu.

Oni su mogli da se odluče za grupu fizike, hemije, biologije ili geografije koje su vodili nastavnica fizike Vera Stoanovski, nastavnica hemije Vesna Drobnjak, nastavnica biologije Milena Jovišić i nastavnik geografije Miodrag Krća.

O rekreativnim aktivnostima brinuo je Ivan Milivojević, nastavnik fizičkog.

Učenici su rado i sa velikim interesovanjem izvodili eksperimente, radili merenja, reciklirali, pravili razne modele, upoznavali prirodne odlike Maljena, učili orjentaciju u prirodi.

Poslednjeg dana organizovana je prezentacija produkata rada svih grupa prethodnih dana tako da je to bio pravi mini festival nauke.

Ova svojevrsna promocija nauke se održala peti put na Divčibarama, a inicijator i organizator je Branka Beljić, direktorka Osnovne škole “Isidora Sekulić” Pančevo.

Pozivu se odazvalo 12 škola sa teritorije grada Pančeva.

Program je podržan od strane grada Pančeva. 

 

Autor:  M.J.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00