utorak, 7. decembar 2021.  14:37h
Pročitano 270 puta

JKP Grejanje: Zakon propisuje ugovor sa krajnjim korisnicima

Javno komunalno preduzeće „Grejanje“, kao i sve toplane i preduzeća u Srbiji koja obavljaju delatnost snabdevanja toplotnom energijom, dobilo je dopis potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović u kome se ukazuje na obavezu zaključivanja pisanog ugovora sa krajnjim kupcima.

JKP Grejanje Pančevo JKP Grejanje Pančevo Pančevo MOJKraj/arhiva

Članom 361. Zakona o energetici propisani su osnovni elementi ugovora o snabdevanju toplotnom energijom, koje je Javno komunalno preduzeće „Grejanje“, zaključno sa januarom 2017. godine, poslalo svim svojim korisnicima. Ugovori su sukcesivno slati preporučenom poštom na kućne adrese 12.000 korisnika daljinskog sistema grejanja.

Sadržaj ugovora su pripremile stručne službe Gradske uprave grada Pančeva uz asistenciju stručnih službi JKP „Grejanje“. U napomeni na kraju Ugovora je naznačeno da bi korisnik potpisane primerke trebalo da vrati u roku od četrnaest dana na adresu JKP „Grejanje“ Pančevo, što je učinilo oko 30 odsto korisnika. Podsećamo svoje korisnike koji još uvek nisu potpisali ugovore o isporuci toplotne energije na ovu zakonsku obavezu. Potpisivanje ugovora je formalizacija već postojećeg ugovornog odnosa nastalog  samim početkom isporuke toplotne energije, kaže Zdenka Jokić, direktorka JKP „Grejanje“ Pančevo.

Ugovor se može potpisati na pisarnici JKP „Grejanje“, Cara Dušana broj 7 u Pančevu, a obrazac ugovora se može naći i na sajtu preduzeća www.grejanje-pancevo.co.rs

Potpisani Ugovori se mogu dostaviti lično ili poštom, a nakon što se oni overe i evidentiraju u JKP „Grejanje“, jedan primerak će biti poslat korisniku. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00