ponedeljak, 6. decembar 2021.  14:09h
Pročitano 508 puta

Podela besplatnih sadnica i u Pančevu u okviru akcije „Posadi svoj hlad“

U okviru ekološke akcije „Posadi svoj hlad“ i ove godine biće podeljene sadnice građanima. U pitanju je treća akcija sadnje koja se održava u 100 gradova i opština Republike Srbije u okviru koje će biti podeljeno 10.000 sadnica.

Podela će biti organizovana 10. decembra u podne Podela će biti organizovana 10. decembra u podne logo

U Pančevu će u petak, 10. decembra u 12 sati na Zelenoj pijaci biti organizovana podela dvogodišnjih sadnica belog jasena.

I ove jeseni društveno odgovorne kompanije i fondacije obezbeđuju sadnice koje građani besplatno mogu da preuzmu i posade sa članovima svoje porodice. Cilj nam je pošumljavanje urbanih gradskih i seoskih sredina jer tu i živimo, navodi se u saopštenju organizacije „Zeleni razvojni centar“.

Obezbeđene su dvogodišnje sertifikovane sadnice belog jasena sa visokim procentom uspešnosti sadnje. Svako ko želi da preuzme sadnicu ima samo jednu obavezu, da je posadi. Ko nikada nije posadio drvo može to da učini uz uputstvo za sadnju koje takođe dolazi uz svaku sadnicu. Za sve građane koji nemaju slobodnu lokaciju za sadnju, a žele da posade svoje drvo, lokalne samouprave obezbeđuju lokacije za slobodnu sadnju.

Određeni broj sadnica Gradska uprava odmah po prijemu proslediće školama i vrtićima na svojoj teritoriji da bi se i najmlađi uključili i edukovali o važnosti sadnje drveća. 

Broj sadnica za podelu varira od opštine do opštine u zavisnosti od mogućnosti lokalne privrede da se uključi u akciju i obezbedi veći broj sadnica za građane mesta u kom posluju.

Akciju po treći put za redom organizuje NVO „Zeleni razvojni centar“ uz podršku partnerskih društveno odgovornih kompanija.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00