sreda, 1. decembar 2021.  14:12h
Pročitano 180 puta

Održan informativni sastanak u okviru HELP programa u Pančevu

U Pančevu je održan informativni sastanak za zainteresovane građane, prvenstveno nezaposlene koji su zainteresovani da pokrenu sopstveni posao.

Milenko Čučković Milenko Čučković Grad Pančevo

U pitanju je projekat „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa”, nemačke organizacije Help i Grada Pančeva u okviru kojeg će biti obezbeđena finansijska podrška za one kojima je potrebna pomoć u započinjanju ili razvoju poslovnih delatnosti.

Milenko Čučković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike, prisustvovao je prezentaciji i tom prilikom najavio sledeći sastanak koji će se održati u sredu, 8. decembra u 11 časova u Maloj sali Gradske uprave grada Pančeva.

Prezentacije na kojima su dostupne detaljne informacije o projektu, načinu i uslovima prijavljivanja, kao i prijavni formulari za konkurisanje, održane su već u Jabuci i Omoljici, rekao je Čučković.

Podrška u okviru Help-ovog programa, biće pružena onim licima koja zadovolje socijalne i ekonomske kriterijume. Kriterijumi omogućavaju selekciju realnih i održivih malih biznisa, kojima će kroz projekat biti pružena podrška u opremi u vrednosti od oko 2.000,00 i 3.600,00 evra, paket poslovnih obuka (biznis plan, marketing i menadžment), stručne obuke za relevantne delatnosti i savetodavna stručna podrška unapređenju razvoja malih biznisa.

 

informativni sastanak help 1 12

 

Obaveze korisnika, koji sa Help-om potpišu ugovore o donaciji, su registracija poslovne delatnosti u skladu sa zakonodavstvom Republike Srbije, kao i da pohađaju poslovne i stručne obuke, i izvrše povraćaj 10% od vrednosti donacije koja im bude odobrena.

Projekat finansira Vlada Švedske preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida, a sufinansira Grad Pančevo sa 21.240,00 evra. Ukupna vrednost projekta koji će se sprovesti u Pančevu iznosi oko 75.000,00 evra i ovim sredstvima biće podržano 33 mala biznisa u oblastima zanata, usluga i poljoprivrede.

Prva faza projekta „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“ realizuje se od 1. jula 2021. godine do 30. juna 2022. godine u gradovima Pančevo, Kraljevo, Čačak i opštinama Prijepolje, Vladičin Han i Bosilegrad. Opšti cilj projekta je doprinos smanjenju siromaštva, socijalnoj inkluziji, inkluzivnom i održivom ekonomskom razvoju, punoj i produktivnoj zaposlenosti, kao i ostvarivanju zadovoljavajućih uslova rada za sve, putem obezbeđivanja poboljšanog pristupa tržištu rada i zapošljavanju.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00