utorak, 30. novembar 2021.  13:54h
Pročitano 270 puta

U Pančevu obeleženo 57 godina postojanja Saveza invalida rada Vojvodine

U Pančevu je održana svečanost povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i 57 godina postojanja Saveza invalida rada Vojvodine kojoj su prisustvovale 32 organizacije s teritorije celog Banata.

Svečanost u Pančevu okupila je 32 organizacije s teritorije Banata Svečanost u Pančevu okupila je 32 organizacije s teritorije Banata Pančevo MOJKraj

Zbog pandemije virusa kovid 19 odlučeno je da se na teritoriji Vojvodine ovi datumi obeleže skromnije, u tri različita grada od kojih je jedan Pančevo.

 

milenko cuckovic1

 

Na Međunarodni dan invalida, u petak, 3. decembra u 12 sati u holu Gradske uprave biće organizovan i susret sa svim udruženjima invalida s područja Pančeva.

U našem gradu su se danas okupili invalidi rada s teritorije Vojvodine, tačnije jedan deo, s područja Banata. Ovo okupljanje je povodom Međunarodnog dana invalida. Sagledali smo šta je urađeno u toku prošle i tokom ove godine i najavili neke od aktivnosti za narednu godinu. Grad Pančevo podržava rad udruženja koja okupljaju osobe s invaliditetom i teškim hroničnim bolestima. Ove godine iz budžeta grada Pančeva izdvojeno je 5 miliona dinara. U toku ove godine 14 udruženja s teritorije Pančeva je dobilo sredstva za svoje programe i projekte, rekao je Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku u Gradskoj upravi Pančevo.

Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika, pozdravila je prisutne i poželela im dobrodošlicu u Gradsku upravu grada Pančeva.

 

medj. dan osoba sa invaliditetom1

 

Iako je samo jedan dan u godini, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom simbolizuje akcije koje bi trebalo preduzimati svakodnevno kako bi se osnažio položaj osoba sa invaliditetom i kako bi im se osigurale inkluzija i ravnopravnost u društvu. Osobe sa invaliditetom se svakodnevno suočavaju sa diskriminacijom, siromaštvom, socijalnom isključenošću i nezaposlenošću, međutim, uprkos svim preprekama i teškim životnim situacijama, oni ne odustaju od borbe. Grad Pančevo, kao odgovorna lokalna samouprava, nastoji da različitim mehanizmima i merama doprinese još boljoj participaciji, ravnopravnijem položaju i punopravnijem učešću svih osoba sa invaliditetom u društvenom životu. Važno je da znate da imate našu punu podršku, da su vam naša vrata uvek otvorena i da smo tu za vas, rekla je Dragana Kuprešanin.

 

262568035 3136473523341746 6453698726449821715 n

 

Svečanosti u Pančevu prisustvovali su Stana Svilarov, predsednica Saveza invalida rada Vojvodine, Slobodan Stefanović, predsednik Saveza invalida rada Pančevo, Stevan Radišić, potpredsednik Saveza invalida rada Vojvodine, Julijana Stanisavljević, samostalna savetnica iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Marina Toman, načelnica Južnobanatskog okruga, Milenko Čučković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike, kao i predstavnici filijala PIO Fonda Pančevo i Zrenjanin i predstavnici Opštinskih organizacija invalida rada u Banatu.

Radovan Tvrdišić, potpredsednik Narodne skupštine Srbije, zbog nemogućnosti prisustva, poslao je poruku svim učesnicima skupa.

262709039 250503763673214 7029666404029179764 n

 

Svečanost je organizovana pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i uz podršku Grada Pančeva.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00