nedelja, 28. novembar 2021.  10:00h
Pročitano 260 puta

Crveni krst uručio priznanje “Široko srce” za četiri najhumanije sredine

Crveni krst Pančevo organizovao je svečanost na kojoj su uručena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi, kao i onima koji su pomagali Crvenom krstu u organizovanju akcija prikupljanja krvi. Dobrovoljnim davaocima krvi uručena su priznanja za 35, 50, 75 i 100 puta datu krv.

Nagrade su uručene davaocima krvi i kompanijama koje pomažu u organizaciji akcija dobrovoljnog davanja krvi Nagrade su uručene davaocima krvi i kompanijama koje pomažu u organizaciji akcija dobrovoljnog davanja krvi RTV Pančevo / screenshot

Visoko priznanje “Široko srce” dobile su četiri najhumanije sredine za najbolje rezultate ostvarene u dobrovoljnom davalaštvu krvi u prošloj godini. U kategoriji kompanije, priznanje su dobile HIP Petrohemija Pančevo i NIS Rafinerija nafte Pančevo, u kategoriji srednjih škola Medicinska škola “Stevica Jovanović”, a u kategoriji udruženja Udruženje građana “Ognjište”.

Priznanja je pojedincima i predstavnicima kompanija uručio Milenko Čučković, član gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku. On je zahvalio prisutnima na njihovoj humanosti i društvenoj odgovovrnosti.

Sekretarka Crvenog krsta Milica Todorović rekla je da je ovaj dan poseban za pančevački Crveni krst, jer mogu da odaju priznanja svima onima koji svojim doprinosom učestvuju u spasavanju ljudskih života.

Milica Todorović kaže da je prošla godina obeležena pandemijom virusa korona, što je značajno umanjilo mogućnost dobrovoljnim davaocima da daju krv. Ona dodaje da je sve to uticalo na celokupni zdravstveni sistem, a time je doprinos dobrovoljnih davalaca krvi dobio još više na značaju.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00