sreda, 25. novembar 2015.  18:05h
Pročitano 1107 puta

Svečanost za davaoce krvi

Svečana akademija u organizaciji Crvenog krsta i Službe za transfuziju krvi biće održana 30. novembra od 18 do 19.30 sati u Kulturnom centru Pančevo.

Iz Službe za transfuziju pozivaju sve sugrađane da u ponedeljak, 30. novembra, dođu u Kulturni centar i svojim prisustom uveličaju svečanost Iz Službe za transfuziju pozivaju sve sugrađane da u ponedeljak, 30. novembra, dođu u Kulturni centar i svojim prisustom uveličaju svečanost Pančevo.MOJKraj.rs

Organizaciju akademiju podržava i Grad Pančevo.

Ulaz je slobodan.

Na Svečanoj akademiji biće uručena priznanja Crvenog krsta Srbije davaocima krvi koji su do sada krv dali 75 i sto puta, a u ime Crvenog krsta Pančevo ovo najviše priznanje davaocima s teritorije Južnog Banata uručiće najviši predstavnici gradske uprave i dr Milan Kovijanić, predsednik Crvenog krsta Pančevo.

U foajeu Kulturnog centra priznanja će preuzeti davaoci koji su krv dali 35 i 50 puta.

U programu će učestvovati ili su dali doprinos na drugi način, volonteri i humanisti Zorana Šteković, Radmila Vukelić, Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo i dirigent mr Vera Carina, tamburaški orkestar Muzičke škole “Jovan Bandur”. 

Te večeri  zajedno zahvalićemo svim volonterima, saradnicima transfuzije i Crvenog krsta koji u svojim sredinama okupljaju davaoce i organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi, kao i pojedincima koji su zaslužili visoka priznanja Crvenog krsta za određeni broj davanja krvi. Dođite da podržimo najhumanije među nama, da nastave svoju humanitarnu misiju, da krvi uvek bude dovoljno - to je jedini način da ničiji život ne bude pod znakom pitanja, kaže dr Radmila Railić Ristovska, šef odseka bazične transfuzije.

Kulturni centar obezbedio je prostor i tehničku podršku, JKP Zelenilo dekoraciju bine, JKP ATP obezbedio je besplatan prevoz davaocima krvi iz naseljenih mesta. Đorđe Novaković, fotograf pokloniće te večeri fotografije davaocima krvi. U realizaciji programa učestvovaće i učenici Ekonomske škole i volonteri Crvenog krsta Pančevo.

Iz Službe za transfuziju pozivaju sve sugrađane da u ponedeljak, 30. novembra, dođu u Kulturni centar i svojim prisustom uveličaju svečanost.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(11 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00