sreda, 25. novembar 2015.  17:46h
Pročitano 1415 puta

Pančevo dobija atletsku stazu

U Gradskoj upravi grada potpisan je danas Ugovor između Atletskog saveza Srbije i grada Pančeva o obezbeđivanju idejnog projekta za izgradnju atletske staze u okviru Gradskog stadiona. 

Ugovor su potpisali gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković Ugovor su potpisali gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković Grad Pančevo

Ugovor su potpisali gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

O značaju koji atletska staza ima za grad, gradonačelnik je izjavio da je ovo prvi korak ka rebrendiranju Pančeva. 

Pančevo je grad sporta, svi o tome pričamo, ali stanje infrastrukture ne bi ukazivalo na tako nešto. Mi moramo da sredimo postojeću infrastrukturu i izgradimo novu. Sport mora da bude svima dostupan i biće, pre svega, našim profesionalnim sportistima koji ostvaruju izuzetne rezultate, ali i ostalim građanima, da bi mogli da svoj život vode u optimističnijem i boljem pravcu, jer sport pruža takav osećaj. Grad Pančevo mora da postane centar sportskog turizma i već će se usvajanjem Strategije razvoja sporta 2015-2018. do kraja godine stvoriti i pravno-formalni uslovi da se napravimo jedan Akcioni plan i krenemo u realizaciju svega ovoga, poručio je gradonačelnik i istakao da je ova staza značajna ne samo za razvoj atletike, već i za razvoj školskog sporta i drugih sportova.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković izjavio je da će prema svetskim standardima, nova atletska staza omogućiti organizaciju međunarodnih događaja i priznavanje rekorda postignutih na takmičenjima.

Nepuna dva meseca od početne ideje i prvog sastanka sa gradonačelnikom Pančeva, došli smo do realizacije prvog dela priče. U toku proleća nadam se da će se početi izgradnja infrastrukture sa rekonstrukcijom postojećeg terena i da će krajem godine ona završiti, kako bi naši atletičari i svi mladi koji žele da se bave atletikom i sportom, imali vrhunske uslove, kao što to imaju njihove kolege širom Evrope i sveta, rekao je generalni sekretar.

Mile Ugren, dugogodišnji trener Atletskog kluba "Dinamo", koji je trenirao vrhunske atletičare poput Marine Munćan i Miloša Milovanovića, ovim povodom rekao je da je oduševljen jer je na ovako nešto čekao više od 50 godina.

Ja sam i sam došao u ovaj klub 1967. i kada je o stazi reč, iako nisam poznavao tu problematiku, mislio sam da to baš tako treba. Međutim, kada sam video kako je u drugim sredinama, shvatio sam da jednog dana treba i ovo Pančevo da ima. Pančevo je zaista i atletski grad, pored svih ostalih sportova. Drugo, mislim da i najveću tradiciju imamo, jer atletika u Pančevu datira od 1922. godine, čak smo tada bili prvaci države, tako da to moje oduševljenje ide do beskraja i zaista, ja sam već u godinama kad sam i zvanično u penziji i sad hoću i u sportsku penziju da odem, da ostavim iza sebe stazu i zato se i zahvaljujem ovom prilikom i Gradu, i Republici, i Vojvodini, koja je zaista puno učinila da ovako nešto ostvare, odnosno da ostvare moj san, kazao je Ugren.

 

 

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00