nedelja, 22. novembar 2015.  07:36h
Pročitano 1149 puta

Besplatna provera tehničke ispravnosti vozila

Preventivno-propagandna akcija pojačane kontrole saobraćaja “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” održaće se od 23. do 28. novembra u cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju. 

Besplatna provera tehničke ispravnosti vozila trajaće od 23. do 28. novembra Besplatna provera tehničke ispravnosti vozila trajaće od 23. do 28. novembra AMSS

Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila i da se otklone uočeni nedostaci, poveća bezbednost saobraćaja i smanji broj saobraćajnih nezgoda izazvanih tehničkom neispravnošću vozila.

U Pančevu su u akciju uključena dva auto centra:
Auto Nikša, Hajduk Veljkova 3, radnim danima od 8 do 15 sati
Auto centar remont, Pivašević doo, Jabučki put 36, radnim danima od 8 do 15 sati i subotom od 8 do 11 sati

Za vreme sprovođenja akcije, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas kao i poštovanja pravila saobraćaja, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Zbog učinjenih prekršaja nepoštovanja pravila saobraćaja, prema vozačima  će se preduzimati zakonom propisane mere.

Akciju "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo" sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Automoto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00