petak, 15. oktobar 2021.  13:37h
Pročitano 282 puta

Obeležen Međunarodni dan slepih i slabovidih – Dan belog štapa

I ove godine članovi Međuopštinske organizacije saveza slepih Pančevo, prošetali su ulicama centra grada uz pomoć belog štapa povodom Međunarodnog dana slepih „Dana belog štapa“, koji se obeležava 15. oktobra. 

Milenko Čučković i Dragana Kuprešanin ugostili su članove Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Milenko Čučković i Dragana Kuprešanin ugostili su članove Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Pančevo MOJKraj

Nakon šetnje u Gradskoj upravi grada Pančeva dočekali su ih Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika i Milenkom Čučkovićem, član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike grada Pančeva.

Razgovarali su o aktuelnim problemima i predlozima koji mogu dodatno da olakšaju kretanje slepima.

Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika kaže da su članove ove organizacije ona i član Gradskog veća Milenko Čučković primili povodom Međunarodnog dana slepih i slabovidih lica.

To je bila prilika i da porazgovaramo o njihovim problemima, potrebama, ali i o nekoj budućoj saradnji. Grad Pančevo nastoji da obezbedi jednake uslove za sve građane i ravnopravnu participaciju u društvenom životu. Zadatak Gradske uprave jeste da na ovaj dan sumira šta je u prethodnom periodu urađeno za poboljšanje položaja slepih i slabovidih lica u našem gradu. Iz budžeta grada ove godine izdvojeno je 1.135.000 dinara za rad i programske aktivnosti Međuopštinske organizacije, ali to nije sve. Grad Pančevo ovoj organizaciji i njenim članovima pruža druge vidove podrške i pomaže im kroz konkurse, rekla je Kuprešanin.

Ružica Antić, predsednica Međuopšinske organizacije slepih i slabovidih u Pančevu istakla je koliko ima znači podrška grada.

Veoma nam je značajno što nas čelnici grada primećuju tokom cele godine, nije to samo ovog dana. Ovog dana dođemo, prošetamo i popričamo, ali svih ostalih dana možemo sa njima da sarađujemo i razgovaramo. Grad finansira naše aktivnosti, platu sekretara, materijalne troškove i mi smo zadovoljni saradnjom sa gradom, rekla je Ružica Antić.

 

dan slepih slabovidih pančevo

 

U Srbiji živi više od 12 hiljada slepih i slabovidih lica, a naša Međuopštinska organizacija broji oko 480 članova. Ovaj dan je prilika da se šira javnost upozna sa problemima sa kojima se slepa lica svakodnevno suočavaju, ali i dan da se skrene pažnja na to da svi moramo da damo doprinos da se ova lica uključe u sve sfere društvenog života.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00