subota, 21. novembar 2015.  08:03h
Pročitano 1087 puta

Primer jednog nasleđa - život i delo Mihaila Pupina

U Idvoru će danas početi prva Pupin akademija - obrazovni, naučni i kulturni program organizovan sa glavnim ciljem upoznavanja mladih sa likom i delom Mihajla Pupina.

Predavanja, radionice i paneli donose interaktivne, kreativne i poučne sadržaje, podstiču analitičko mišljenje mladih i skreću im pažnju na etičku dimenziju nauke i kulture.

Mihajlo Pupin je jedan od najznačajnijih srpskih i svetskih pronalazača i naučnika.
Bio je čuveni professor Kolumbija univerziteta, predsednik Njujorške Akademije Nauka, jedan od osnivača NASE; dobrotvor koji je svojim naporima unapredio kulturu, obrazovanje i nauku.
Pupin je svetli putokaz koji mlade nepogrešivo vodi vrlinama, vrednostima, znanju i uspehu.

Program unapređuje kvalitet formalnog i neformalnog obrazovanja, doprinosi dugoročnom razvoju održivog obrazovanja u našoj zemlji.

U doba velike nezaposlenosti razvijanje preduzetničkog duha i kulture, otkrivanje preduzetničkog i inovativnog potencijala mladih, kao i njihova aktivna uloga u zajednici postaju uslov razvoja društva. 

Mihajlo Pupin je nepresušan izvor inspiracije i dobrih praksi koje je zaveštao kako srpskom narodu, tako i celom svetu. Njegove humanitarne, dobrotvorne, naučne, obrazovne, kulturne i diplomatske aktivnosti ostavile su neobrisiv trag u istoriji dvadesetog veka, a u plodovima njegovog radu uživaju savremene generacije, kažu organizatori ovog programa.

 

Po prvi put u organizaciji “Srbija za mlade” 21. i 22. novembra održaće se Pupin Akademija u Idvoru, posvećena promociji našeg čuvenog naučnika Mihaila Pupina, kao i preduzetništva kod mladih. 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00