četvrtak, 19. novembar 2015.  07:08h
Pročitano 2011 puta

Đaci Medicinske škole dali krv

Rezerve krvi svih krvnih grupa u ovom trenutku su stabilne, saznajemo u Službi za transfuziju Opšte bolnice Pančevo. 

Krv je dalo 28 učenika Medicinske škole u Pančevu Krv je dalo 28 učenika Medicinske škole u Pančevu M.Brzovan

Dr Radmila Railić Ristovska, šef odseka bazične transfuzije kaže da se lečenje svih pacijenata u Opštoj bolnici, kojima su neophodne različite komponente krvi, odvija nesmetano. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi radnika Telekoma i PTT-a biće organizovana 25. novembra od 9 do 12 sati u prostorijama Nove pošte, XII sprat.

Stabilizaciji rezervi krvi doprineli su davaoci  koji u Službu za transfuziju dolaze samoinicijativno i daju krv, kao i davaoci koji učestvuju u organizovanim akcijama, kaže ona.

U sredu, 18. novembra u Transfuziji, krv su dali učenici Medicinske skole, ukupno 28 davalaca.

Saradnja Transfuzije i Crvenog krsta sa Medicinskom školom ima višedecenijsku tradiciju, koja u kontinuitetu traje sve do danas, kaže dr Railić Ristovska.

Mirjana Brzovan i Snežana Mihajlović, instruktorke praktične nastave u Medicinskoj školi, ujedno su i saradnice Crvenog krsta i Transfuzije. 

One vredno dugi niz godina edukuju generacije učenika na temu motivacije i usmeravanja da postanu dobrovoljni davaoci krvi. Takođe, primetno je da se veliki broj učenika ove škole opredeljuje za volonterski rad u Crvenom krstu, kaže naša sagovornica.

Od aktivnosti koje slede Služba za transfuziju organizovaće predavanja u ETŠ "Nikola Tesla".

Saradnik Crvenog krsta prof. Nikola Ćebić organizovaće akciju dobrovoljnog davanja krvi za učenike Elektrotehničke škole u prostorijama Transfuzije 26. novembra od 8 do 11 sati.

Svi ostali sugrađani krv mogu da daju u prostorijama Službe za transfuziju, radnim danom od 7 - 15 i subotom od 8 do 13 sati.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(8 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00