sreda, 18. novembar 2015.  15:38h
Pročitano 1972 puta

Novi okvir za privlačenje investicija

Pančevo je danas bilo domaćin XII sastanka Foruma stručnjaka za LER (lokalno-ekonomski razvoj) - III sastanka Radne grupe 6. Nacionalnog konventa o EU, pod nazivom "Novi okvir za privlačenje investicija – fokus na lokalnim samoupravama".

Pančevo je bilo domaćin XII sastanka Foruma stručnjaka za LER Pančevo je bilo domaćin XII sastanka Foruma stručnjaka za LER Grad Pančevo

Prisutne su pozdravili Saša Pavlov, gradonačelnik grada Pančeva, Jovan Miljković, direktor Odeljenja za LER, NALED, i Nataša Dragojlović, koordinatorka, Nacionalni konvent o EU.

Gradonačelnik Saša Pavlov obratio se prisutnima rečima da je Pančevo danas domaćin skupa koji je od neprocenjivog značaja s obzirom da će na ovom skupu biti prezentovana odluka naše države da ustanovi jasan institucionalni okvir upravo donošenjem ovakvog Zakona o ulaganjima.

To je jedan okvir koji će dati jasnu poruku svim investitorima da smo mi pre svega otvorena zemlja, a i mi, grad Pančevo, otvorena lokalna samouprava, za sve investicije, a s obzirom da je pravna sigurnost i predvidivost svih mogućih situacija u procesu investicija jedan od najkvalitetnijih elemenata koji bi trebalo da posedujemo, i kao država i kao lokalna samouprava, u privlačenju investitora, ovo je jedan prvi, možda najveći i najvažniji korak u tom pravcu, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je istakao da grad Pančevo od maja ove godine poseduje BFC sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju, kao i da su, u cilju daljeg privrednog razvoja, planirani završetak infrastrukturnog opremanja i poslovno aktiviranje Grinfild zona, poslovno reaktiviranje Braunfilda, pre svega Grejfild zona, a da je izrađen idejni projekat namenjen Severnoj poslovnoj zoni kako bi se pružila efektivna podrška sektoru malih i srednjih preduzeća, naročito poljoprivrednim proizvođačima, i razvoju porodičnog biznisa.

Moderator skupa bila je Olivera Subotić, predsedavajuća Foruma stručnjaka za LER, pomoćnik sekretara za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Pančevo. 

Na temu "Zakon o ulaganjima: Uloga lokalnih samouprava u promociji investicija" govorio je Dušan B. Purić, pomoćnik ministra, Sektor za privredni razvoj, iz Ministarstva privrede RS, dok su na temu "Državna pomoć na lokalu: Primena u Srbiji i EU" govorile Irena Marković, samostalni savetnik Odeljenja za kontrolu državne pomoći pri Ministarstvu finansija R Srbije, i Jana Rudolf Mesarič, podsekretar Sektora za kontrolu državne pomoći iz Ministarstva finansija Republike Slovenije.

 

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00