sreda, 18. novembar 2015.  09:00h
Pročitano 3220 puta

Sandra Iršević - dobitnica nagrade za toleranciju (FOTO)

Novinarka iz Subotice, Sandra Iršević, jedna je od 10 dobitnika godišnje medijske nagrade za toleranciju koju su 16. novembra prvi put dodelili poverenica za zaštitu ravnopravnosti i Misija OEBS u Srbiji.

Sandra Iršević iz Subotice jedna je od 10 nagrađenih novinara na medijskom konkursu za toleranciju Sandra Iršević iz Subotice jedna je od 10 nagrađenih novinara na medijskom konkursu za toleranciju Pančevo.MOJKraj.rs

Sandra Iršević je dobila treću nagradu u kategoriji štampa/on-line za tekst „Poljoprivrednice bez radnih prava" objavljen u “Subotičkim novinama”.

Kako sama kaže, kada su joj javili da je osvojila treće mesto za medijsku toleranciju u kategoriji štampanih i onlajn medija bila je jako iznenađena i srećna. 

Pošto sam freelenserka, tekst sam napisala za Subotičke novine. Odlučila sam da pišem o ženama poljoprivrednicama, koja su diskrimisane sa raznih aspekata, a naročito što im se ne plaća porodiljsko bolovanje, nemaju pravo na godišnji odmor i slično, kaže Sandra Iršević.

Ona je višestruko nagrađivana novinarka. Do sada je dobijala uglavnom strukovne nagrade koje se odnose na polje zaštite životne sredine, što je i njena velika ljubav.

Ipak, nagrada koja mi je uručena u Palati Srbije mi je "vetar u leđa", da još više izveštavam i radim na edukaciji gledalaca i čitalaca po pitanju ostvarivanja ljudskih prava, ekologije, izbegličke krize, rekla je za naš portal Sandra Iršević.

Osim diplome, Sandri Iršević je uručen i komplet vrednih knjiga iz oblasti novinarstva.

Godišnju medijsku nagradu za toleranciju, osim nje, dobilo je još devet novinarki i novinara.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00