utorak, 17. novembar 2015.  15:32h
Pročitano 793 puta

Polaznici Komandno-štabnog usavršavanja u poseti Pančevu

U okviru posete 62. klase Komandno-štabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane, u Maloj sali Gradske uprave danas je održano predavanje o Pančevu za polaznike Komandno-štabnog usavršavanja, što je rang do nivoa pukovnika.

Polaznici Komandno-štabnog usavršavanja posetili su danas Pančevo Polaznici Komandno-štabnog usavršavanja posetili su danas Pančevo Grad Pančevo

 Tom prilikom, prisutni su odgledali promotivni film o Pančevu, nakon čega je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov upoznao polaznike sa opštim podacima i zanimljivostima o našem gradu.

Gradonačelnik je govorio i o vojnoj ulozi i značaju Pančeva kroz istoriju i zahvalio se Vojsci Republike Srbije, sa kojom grad ima odličnu saradnju i čije je angažovanje naročito značajno u kriznim situacijama, kao što su bile majske poplave prošle godine.

Vojska ima veliki značaj u samoj istoriji grada, ali i u sadašnjosti, imajući u vidu izuzetnu saradnju koju mi kao grad Pančevo ostvarujemo sa pripadnicima Vojske Republike Srbije, i ne samo u kriznim situacijama, nego i u situacijama nekog regularnog funkcionisanja. Shodno tome, svaka ovakva poseta, pogotovo što se ovde radi o dodatnoj obuci veoma visokog kadra Vojske Republike Srbije, svaka takva poseta je veoma značajna, pogotovo što mi pokušavamo ljudima da dočaramo jedan specifičan duh Pančeva u tom kratkom kontaktu koji imamo, sa željom da će oni, ne samo povodom službe, pre ili kasnije, doći u grad Pančevo, nego i turistički. To je sa nekog turističkog aspekta, mada je on najmanje bitan u ovom slučaju, značajno za grad Pančevo, ovo je bitno zbog dobre saradnje koju grad Pančevo i Vojska Republike Srbije imaju i ja se izuzetno zahvaljujem Vojsci Republike Srbije što svaku ovakvu mogućnost ili ovakav događaj iskoriste i posete naš grad, što je verovatno govori da ostavljamo dobar utisak, izjavio je gradonačelnik Saša Pavlov.

O ovoj poseti jedan od prisutnih, potpukovnik Goran Vidaković, rekao je da je danas u poseti gradu Pančevu bila 62. klasa Komandno-štabnog usavršavanja, koja ima pre svega za cilj obilazak i upoznavanje specifičnosti Specijalne brigade, što je po planu i programu njihovog školovanja.

U sklopu te posete bio je danas i obilazak grada Pančeva, da se upoznaju sa istorijatom Pančeva. Veoma važan sadržaj u sklopu njihovog usavršavanja je da kroz ovakve oblike upoznaju sve organizacione celine Vojske Srbije na celoj teritoriji i upoznavaju se sa specifičnostima i radom Vojske Srbije u saradnji sa lokalnim samoupravama, izjavio je potpukovnik i rekao da se u sastavu 62. klase Komandno-štabnog usavršavanja nalaze i pripadnici oružanih snaga Ruske federacije, Grčke i Bosne i Hercegovine.

U Pančevu se krajem svake godine organizuje obuka za oficire iz zemlje i inostranstva, koja osim stručnog dela obuhvata i posetu lokalnoj samoupravi i nekim ustanovama kulture. 

Do sada su dolazili polaznici Generalštabnog usavršavanja, a ovo je prvi put da su grad posetili polaznici Komandno-štabnog usavršavanja.

 

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00