petak, 3. septembar 2021.  18:20h
Pročitano 340 puta

Na Skupštini o otkupu vrtića i izgradnji "Vetroelektrana"

Na 14. sednici Skupštine grada Pančeva odbornici su usvojili predlog rešenja o pribavljanju objekta sa pripadajućim zemljištem na katastarskoj parceli 6386 K.O. Pančevo neposrednom pogodbom, odnosno novog objekta za PU „Dečja radost“ – vrtić „Zabavnik“ koji se nalazi u Ulici Cara Lazara.

Sa sednice Skupštine održane 3. septembra 2021. godine Sa sednice Skupštine održane 3. septembra 2021. godine Pančevo MOJKraj

Gradonačelnik Aleksandar Stevanović rekao je da će se donošenjem ove odluke steći uslovi za potpis ugovora sa fizičkim licem, koje će otuđiti objekat, a koji će poslužiti za smeštaj 167 mališana.

Na taj način ćemo smanjiti listu čekanja za toliko dece, odnosno za 30 odsto. Preduzimaćemo i dalje mere, jer je potpuno rešavanje liste čekanja za vrtiće jedan od glavnih prioriteta gradske vlasti, rekao je Stevanović.

 

gradonačelnik skupština 3 9 1

 

Takođe, usvojen je predlog odluke o donošenju plana detaljne regulacije infrastrukturnog kompleksa za obnovljive izvore energije na području katastarskih opština Banatsko Novo Selo i Dolovo i predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije za izgradnju infrastrukturnih objekata – energetskih i optičkih vodova u k.o. Starčevo, k.o. Vojlovica i k.o. Pančevo za povezivanje kompleksa „Vetroelektrana“ sa objektima distributivnog i prenosnog sistema.

Odbornici su između ostalog usvojili i programe rada ustanova kulture na teritoriji grada Pančeva za 2022. godinu s projekcijama za 2023. i 2024. godinu. Takođe su razmatrani i predlozi programa rada ustanova kulture iz naseljenih mesta sa teritorije Pančeva za 2022. godinu.

Autor:  Pančevo MOJKraj/Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00