ponedeljak, 16. novembar 2015.  19:12h
Pročitano 1035 puta

Kompas: poziv za učesnike tribine

Kompas – Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side raspisao je poziv za stručnjake koji se bave temama PPB, diskriminacije, HIV/side, a koji bi učestvovali na tribini “Virus humane dezinformacije” u okviru obeležavanja 1.decembra, Svetskog dana borbe protiv HIV-a/side.

Rok za prijave je 24. novembar Rok za prijave je 24. novembar

Kreаtivni omlаdinski centаr Pаnčevа zа borbu protiv side - KOMPAS je nevlаdinа, omlаdinskа, humаnitаrnа i neprofitnа orgаnizаcijа čijа je glаvnа misijа unаpređenje i sprovođenje primаrne prevencije HIV/side među mlаdimа.

KOMPAS se bаvi i jаvnim zаgovаrаnjem аntidiskriminаcije osobа koje žive sа HIV-om, putem sprovođenjа rаzličitih kаmpаnjа. Nа nаšim predаvаnjimа i rаdionicаmа učestvovаlo je, do sаdа, oko 17.000 mlаdih ljudi uzrаstа od 11 do 22 godine. 
KOMPAS u Pančevu postoji i sprovodi program prevencije HIV/side od 1996. godine, uspešno informiše i edukuje mlade u Pančevu o načinu prenošenja i zaštite od HIVa i utiče na usvajanje pozitivnih stavova mladih, zastupajući toleranciju i antidiskriminaciju. 

Iako se ovaj program sprovodi 16 godina, glavni događaj jeste obeležavanje Prvodecembarske kampanje, kao manifestacije koja nam pored uključivanja grada Pančeva u Svetsku kampanju borbe protiv side, omogućava kontinuiranu retrospektivu stanja infekcije u lokalu i šire.

Neizbežno u ovom periodu budi svesnost građanki i građana o važnosti zastićenog seksualnog odnosa, građenju tolerancije i suzbijanju diskriminatornih stavova, teme kojima se nekima manje primetno provlače tokom cele godine.

Svаke godine u Pаnčevu povodom obelezavanja 1. decembrа, Svetskog dаna borbe protiv side, KOMPAS organizuje brojne akcije koje imaju za cilj promovisanje  tolerancije i rušenje stigme prema hiv pozitivnim ljudima, promovisanje koriščenja zaštite i zdravih stilova života. 

Jedna od akcija toga dana biće i održavanje tribina pod nazivom "Virus humane dezinformacije". 

Povodom toga, KOMPAS raspisuje poziv za sve one koje su učestovali na projektima koji se bave tematikom PPB-a (polno prenosivih bolesti), zdravlja i odrastanja mladih, prevencijom HIV/AIDS-a i diskriminacijom.

Poziv je takođe otvoren kako za stručnjake iz pomenutih oblasti tako i za članove drugih organizacija i pojedince koji bi izlagali na zadate oblasti.

Iz organizacije Kompas napominju da su obezbeđeni su putni troškovi za govornike u iznosu od 2.000 dinara

Zainteresovani se mogu prijaviti putem formulara https://goo.gl/zDwEv0 do 24.novembra.

Za sva dodatna pitanja, pišite na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00