četvrtak, 12. avgust 2021.  12:28h
Pročitano 217 puta

U školi „Bratstvo-jedinstvo“ u toku je zamena kotla

Članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje mr Tatjana Božić nastavlja obilazak vrtića i škola na teritoriji grada Pančeva.

Novi kotao isporučen je školi Novi kotao isporučen je školi Grad Pančevo

U okviru ovih aktivnosti posetila je OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ u Vojlovici. Dočekale su je direktorka škole Ksenija Carević i Ivana Rosić u ime Mesne zajednice Vojlovica.

Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje kaže da je Grad Pančevo izdvojio oko milion dinara za zamenu kotla u ovoj školi u ovoj godini.

Taj posao se sada ovde radi, a takođe su u toku i lakiranje i hoblovanje parketa u fiskulturnoj sali, gde je novac kroz projekat izdvojio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u iznosu od 473.000 dinara. 2016. godine urađen je krov na fiskulturnoj sali, premazi čelične konstrukcije protiv požara za šta je izdvojeno iz budžeta grada oko 2 miliona dinara. 2017. godine, takođe iz budžeta grada urađena je betonska ograda na delu školskog dvorišta u iznosu od 600.000 dinara. Tokom 2017. i 2018. godine kroz projekat „Uz malu pomoć prijatelja“ nabavljena je oprema vredna 3 hiljade evra. 2018. godine je izvršena sanacija sportskog terena u dvorištu škole iz budžeta Grada i Pokrajine u ukupnom iznosu od 2.400.000 dinara, kao i još 250.000 dinara iz gradskog budžeta za zamenu dela prozorske stolarije. 2019. godine uveden je internet u celoj školi kroz projekat ministarstva “Povezane škole”, a zahvaljujući Gradu Pančevu 2020. uveden je video nadzor, rekla je Tatjana Božić.

 

kotlarnica u os bratstvo jedinstvo 12 8

 

Tokom posete istaknuta je dobra saradnja škole i lokalne samouprave.

Ksenija Carević, direktorka škole kaže da Grad Pančevo prati potrebe škole i kroz materijalne troškove obezbeđuje dovoljna sredstva za redovan rad. 

Pored toga, izlazi u susret i kroz finansijsku pomoć prilikom havarija koje se dese, što se vidi iz dosadašnjih ulaganja u ovu školu. Takođe, sa mesnom zajednicom je dobra saradnja, predstavnici su uključeni u rad školskog odbora i učenici naše škole učestvuju u manifestacijama koje organizuje mesna zajednica. U maju ove godine posetio nas je i ministar omladine i sporta Republike Srbije i tom prilikom je školi uručena i donacija sportske opreme, rekla je direktorka Carević.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00