petak, 13. novembar 2015.  11:07h
Pročitano 1703 puta

Današnji dan posvećen je bezbednosti saobraćaja

Komitet za bezbednost saobraćaja Pančeva, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Agencijom za saobraćaj grada Pančeva, organizovaće danas Dan posvećen bezbednosti saobraćaja – “Misli brže, vozi sporije”. 

Na platou ispred Gradske uprave do 16 sati biće postavljen simulator za upotrebu sigurnosnih pojaseva Na platou ispred Gradske uprave do 16 sati biće postavljen simulator za upotrebu sigurnosnih pojaseva Pančevo.MOJKraj.rs

Planirane aktivnosti odvijaće se od 10 do 16 časova u Maloj Sali Gradske uprave i na platou zgrade i u vrtiću “Bajka”.

Obrazovani i stručni pojedinci, članovi Komiteta za bezbednost saobraćaja grada Pančeva, predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Agencije za saobraćaj grada Pančeva i predstavnici specijalizovanih preduzeća i organizacija koji se bave bezbednosti saobraćaja, govoriće na ovu temu, ukazati na posebno ugrožene kategorije učesnika u saobraćaju, na najčešće greške u saobraćaju i prezentovati najbezbednije načine da se one izbegnu, najavljeno je iz Gradske uprave Pančevo.

U Maloj Sali Gradske uprave Pančevo od 10 do 12 sati planirana je edukacija medicinskog osoblja iz Doma zdravlja Pančevo i vrtića predškolske ustanove ''Dečja radost'' o potrebi i opravdanosti upotrebe dečijih sigurnosnih sedišta, u cilju povećanja bezbednosti najugroženije kategorije učesnika u saobraćaju - dece. 

Na platou ispred Gradske uprave postavljen je do 16 sati simulator za upotrebu sigurnosnih pojaseva, kao simulacija situacija u saobraćajnim nesrećama i značaj vezivanja pojasa. Na taj način građani će saznati nešto više o opravdanosti i obavezi upotrebe sigurnosnih pojaseva. U saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, postavljeni su simulatori za upotrebu sigurnosnih pojaseva, uz prisustvo stručnjaka koji će odgovarati na pitanja, davati stručne komentare i savete na temu bezbednosti saobraćaja.

Od 14 sati u vrtiću "Bajka" predviđeni su susreti i razgovori volontera sa roditeljima koji dolaze kolima po decu u vrtiće o upotrebi sigurnosnih sedišta.

Komitet za bezbednost saobraćaja organizovaće u narednom periodu i lokalne seminare za zaposlene koji rade sa decom i koji su u kontaktu sa roditeljima koji dovoze decu, a koje će držati grupa pripremljenih volontera. 

Najavljene su i javne akcije u okviru kojih će na određenim lokacijama obučeni volonteri i stručnjaci iz ove oblasti roditeljima davati savete, instrukcije i razjašnjavati nedoumice u vezi sa upotrebom dečijih sigurnosnih sedišta.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00