utorak, 27. jul 2021.  23:25h
Pročitano 202 puta

Odlaganje Gradske akcije dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Pančevo obaveštava javnost da se odlaže popodnevna Gradska akcija davanja krvi koja je bila najavljena za sredu, 28. jula u vremenu od 13 do 17 časova. 

Svake srede biće organizovane gradske akcije dobrovoljnog davanja krvi Svake srede biće organizovane gradske akcije dobrovoljnog davanja krvi ilustracija

Sve raspoložive mobilne ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, toga dana, biće angažovane na velikoj akciji dobrovoljnog davanja krvi koja se održava na platou Spensa u Transfuziomobilu od 13 do 18 časova. Akciju organizuju Crveni krst Vojvodine i FK Vojvodina koji su za davaoce obezbedili 200 karata za predstojeći fudbalski meč. Pored toga, tokom same akcije, biće upriličeni razni sadržaji za decu koju će animirati volonterke i volonteri organizacija Crvenog krsta. 

Akciju su podržali i drugi donatori kako bi se postigla masovnost, ali i iskazala zahvalnost davaocima. Mnoge operacije, koje su odlagane zbog pandemije, se u ovom trenutku realizuju i troše se velike količine krvi, a istovremeno je i slabiji odziv davalaca karakterističan za letnji period.

Naredne Gradske akcije dobrovoljnog davanja krvi u Pančevu će se održavati u redovnim i uobičajenim terminima, svake srede od 9 do 12 sati, kao i poslednje srede u mesecu od 13 do 17 časova, u prostorijama Crvenog krsta Pančevo u Ulici Žarka Zrenjanina 15.

Pored toga Crveni krst Pančevo organizovaće vanrednu akciju prikupljanja krvi u Transfuziomobilu, namenskom vozilu za prikupljanje krvi, koje će biti parkirano na već uobičajenom mestu u Ulici Vojvode Radomira Putnika ispred Galerije savremene umetnosti, u četvrtak 12. avgusta od 9 do 12 časova.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00