petak, 25. jun 2021.  12:26h
Pročitano 526 puta

Ministar Nedimović i sekretar Božić u poseti Banatskom Brestovcu

U okviru kontinuiranih obilazaka poljoprivrednika, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić jutros su posetili Banatski Brestovac.

Ministar Nedimović i sekretar Božić jutros su posetili Banatski Brestovac, sa njima je bio i Nikola Stoilković, direktor TOP-a Ministar Nedimović i sekretar Božić jutros su posetili Banatski Brestovac, sa njima je bio i Nikola Stoilković, direktor TOP-a Č.B.

Oni su razgovarali sa članovima Udruženja povrtara i voćara "Brestovački rod" u mesnoj zajednici Banatski Brestovac. 

Pored članova udruženja ministra i pokrajinskog sekretara dočekao je i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović sa svojim saradnicima. 

 

banatski brestovac 25 6 docek

 

Važno je da poljoprivrednici više koriste mere koje obezbeđuje država, rekao je ministar poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović prilikom posete Udruženju povrtara i voćara u Banatskom Brestovcu. 

Sa njima je razgovarao o tri ključne teme.

Prva stvar je edukacija koju moramo da sprovedemo sa članovima Udruženja. Druga stvar vezana je za organizaciju njihove manifestacije "Dani paprike". Treća se odnosi na elektrifikaciju polja što je kod povrtara i voćara najvažnije. Puno novca troše na dizel gorivo, gas za pokretanje pumpi, navodnjavanje. Ja sam dogovorio sa gradonačelnikom oko definisanja obuhvata reona i mi ćemo dati kompletan novac 100% za elektrifikaciju u Banatskom Brestovcu, rekao je ministar Nedimović.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović konstatovao je prilikom posete poljoprivrednicima, da nedovoljno konkurišu za mere državne podrške poljoprivredi, i najavio da će Ministarstvo finansirati elektrifikaciju dela polja.

U razgovoru sa poljoprivrednicima u Banatskom Brestovcu, je od njih 15, dvoje konkurisalo po državnim merama podrške. Nedimović je uveren da više treba raditi na edukaciji.

To kažem svima, ako ne kupiš tiket ne možeš dobiti loto, ako ne konkurišeš nema ni subvencija. Napravićemo u Pančevu, veliku radionicu za sve mere koje daje ministarstvo poljoprivrede. Da pokušamo ljude još jednom da obučimo, da znaju šta mogu da koriste, rekao je Nedimović.

Brestovac je mesto poznato po gajenju paprike pa je i manifestacija Paprikijada bila tema razgovora sa Nedimovićem, kao i elektrifikacija polja.

To je kod povrtara i voćara najvažnije. Bez struje puno novca troše za pumpe za navodnjavanje. Dogovorio sam se sa gradonačelnikom, ako definišu obuhvat reona ministarstvo će da obezbedi 100 posto novca za elektrifikaciju u Banatskom Brestovcu za kraj atara koji oni to kažu, rekao je Nedimović.

 

ban brestovac 25 6

 

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić kaže da su u razgovoru sa povrtarima u Banatskom Brestovcu došli do zaključka da oni, ali i ostali poljoprivrednici ovog sela retko konkurišu za sredstva Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu. Dodaje da se razgovaralo i o protivgradnoj zaštiti.

Sa povrtarima iz Brestovca razgovaralo se i o protivgradnoj zaštiti.

Od juna se započelo sa izgradnjom radarskog centra u Samošu koji će pokrivati Banatski Brestovac i teritoriju Pančeva. Brestovac će biti branjen od grada sa tri strane - Dolova, Ivanova i Starčeva, kaže Čedomir Božić.

Pokrajinski sekretar Božić zahvalio je gradonačelniku Stevanoviću na odličnoj saradnji i podsetio da je ove godine Grad Pančevo aplicirao za atarske puteve u vrednosti od 20 miliona dinara. Dodaje da su Pančevu i u prethodnoj godini odobrena sredstva za atarske puteve i za izgradnju vodovodne mreže.

 

ban brestovac 25 6 posluzenje

 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00