utorak, 3. novembar 2015.  06:05h
Pročitano 867 puta

Komora: o pravilnicima o ličnoj zaštitnoj opremi

Predstavljanje Pravilnika o ličnoj zaštitnoj opremi i Pravilnika o označavanju i obeležavanju tekstilnih proizvoda i obuće biće organizovana danas u 11 sati, u prostorijama Regionalne privredne komore Pančevo, u sali na prvom spratu.

Predstavljanje će početi u 11 sati Predstavljanje će početi u 11 sati Pančevo.MOJKraj.rs

Pravilnici su stupili na snagu 2013. godine, odnosno 2015. godine i prema podacima nadležnih inspekcijskih službi trenutno stanje njihove primene u praksi je na veoma niskom nivou. 

Imajući to u vidu Regionalna privredna komora Pančevo, u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Ministarstvom privrede Republike Srbije organizuje ovaj skup kako bi privednicima pružili informacije vezane za obaveze proizvođača, uvoznika i distributera koje proističu iz navedenih pravilnika, a podrazumevaju pre svega posedovanje uredne dokumentacije i pravilno označavanje proizvoda.

Takođe, prisutnima će tom prilikom biti pružena potrebna tumačenja vezana za primenu pravilnika, kao i objašnjenja o postupku kontrole prilikom tržišnog nadzora od strane nadležnih inspekcijskih službi, a koje su predviđene Zakonom o inspekcijskom nadzoru i drugim podzakonskim aktima.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00