ponedeljak, 2. novembar 2015.  07:03h
Pročitano 1599 puta

Poziv za učešće u radionici “Vizuelizacija stava”

Organizacija Ženska mirovna grupa – Pančevo u partnerstvu sa Domom omladine Pančevo i saradnji sa grafičkom dizajnerkom Zoranom Komanov, realizuje projekat „Vizuelizacija stava“  uz finansijsku podršku grada Pančeva.

Rok za prijave - 12. novembar Rok za prijave - 12. novembar

Projekat ima za cilj da doprinese promeni u pravcu formiranja stavova i vrednosti mladih u odnosu na plasirane društveno-medijske standarde ženstvenosti, kroz nakit kao sredstvo komunikacije.

U okviru projekta planirano je 5 radionica za mlade, sa fokusom na mlade devojke i ciljem promatranja stavova i razmišljanja koje mladi imaju o ženstvenosti, a koje plasiraju društvo i mediji. 

Na radionicama će mladi takođe imati prilike da se upoznaju sa značajnim ženama koje su menjale istoriju i inspirisani njima praviti nakit. 

Radionice će biti organizovane vikendom u drugoj polovini novembra u nekom od raspoloživih javnih gradskih prostora.

Mladi uzrasta od 15-25 godina se mogu prijaviti na radionice slanjem mail-a na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., a prijava bi trebalo da sadrži: Ime i prezime, mesto, školu, godište, kontakt broj i mail adresu, kao i motiv prijave na radionice. Prijave su otvorene do 12. novembra.

U okviru projekta u novembru će biti organizovan i događaj “Ženski dan” koji sadrži besplatne radionice za žene. 

U decembru, u okviru međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ na  izložbi i predstavljanju u dvorani Apolo šira javnost će moći da se upozna sa produktima sa prethodno navedenih aktivnosti, navodi se u pozivu Ženske mirovne grupe Pančevo.

Ženska mirovna grupa – Pančevo se bavi unapređenjem i razvijanjem kulture mira, nenasilja i rodne ravnopravnosti - kroz aktivizam, organizovanje i podržavanje žena i devojaka u promeni tradicionalnih rodnih uloga.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00