sreda, 26. maj 2021.  12:14h
Pročitano 642 puta

Društvu „Tamaši Aron“ u Vojlovici uručen kombi – donacija mađarskog grada Bonjhad

Zahvaljujući obnovljenoj saradnji dva zbratimljena grada – Bonjhada u Mađarskoj i Pančeva, u Vojlovicu je stigla vredna donacija – kombi za mađarsku zajednicu.

Ključevi kombija su uručeni predsedniku MKUD "Tamaši Aron" Ključevi kombija su uručeni predsedniku MKUD "Tamaši Aron" Pančevo MOJKraj

Ključeve vozila Lečei Vilmošu, predsedniku Mađarskog kulturno-umetničkog društva „Tamaši Aron“ uručio je Ivan Andrejević, pomoćnik gradonačelnika Pančeva.

Ivan Andrejević, pomoćnik gradonačelnik za poljoprivredu i ruralni razvoj podsetio je da je posle dugogodišnje pauze pre dve godine ponovo uspostavljena saradnja i da je donacija putničkog vozila rezultat te saradnje.

Vozilo je stiglo iz lokalne samouprave Izmenj koje pripada opštini Bonjhad. Nadam se da će ovo vozilo biti dugo u upotrebi, da će služiti svojoj svrsi kojoj je namenjeno. Predviđeno je da kombi služi za prevoz dece, učenika, bolesnih i starih lica, kao i za potrebe MKUD „Tamaši Aron“ kada putuju na razne kulturne manifestacije u zemlji i inostranstvu, rekao je Ivan Andrejević.

 

20210526 105322

 

Lečei Vilmoš je izrazio veliko zadovoljstvo zbog dobijene donacije, jer će im to, kako kaže olakšati putovanja na razne manifestacije u narednom periodu.

Već nekoliko godina smo pričali o tome da bi nam trebao jedan ovakav kombi za prevoz dece kada ih vozimo na nastupe folklora i na zajedničke susrete. Potreban je i ženama koje su pre pandemije skoro svake subote i nedelje išle na druženja sa drugim društvima. I mi više puta godišnje idemo za Mađarsku, u Bonjhad. Sad imamo svoje vozilo i moći će više nas da ide kombijem, da ne koristimo više automobil čime ćemo i uštedeti u troškovima za putovanja, kaže Lečei Vilmoš.

 

20210526 110525

20210526 110705

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00