subota, 31. oktobar 2015.  06:15h
Pročitano 929 puta

I Pančevo deo regionalnog projekta stambene gradnje

U ime grada Pančeva Suzana Jovanović, članica gradskog veća za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike danas u 13 sati, u maloj dvorani Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu preuzeće ugovore za izgradnju stanova u našem gradu.

Na poziv Kabineta prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, ona će u ime grada Pančeva prisustvovati svečanosti povodom uručivanja ugovora o realizaciji tri potprojekta Regionalnog stambenog projekta Republike Srbije, čija je vrednost 47,5 miliona evra. 

Zahvaljujući opredeljenim sredstvima u okviru drugog, četvrtog i petog potprojekta Regionalnog stambenog projekta, biće obezbeđeno više od 2.000 trajnih i održivih stambenih rešenja namenjenih izbeglim licima sa teritorije 61 opštine i grada u Republici Srbiji, piše u dopisu Gradske uprave Pančevo. 

Grad Pančevo ovom prilikom dobiće tri ugovora ukupne vrednosti 388.000 evra. Od tog iznosa 234.000 evra biće za građevinski materijal i 154.000 evra za otkup seoskih domaćinstava, a još jedan ugovor namenjen je izgradnji osam stambenih jedinica u Glogonju.

Ugovore će uručiti ministar spoljnih poslova, prvi potpredsednik Vlade i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Vlade Republike Srbije Ivica Dačić u prisustvu visokih predstavnika donatora Regionalnog stambenog projekta, međunarodnih organizacija i institucija Republike Srbije nadležnih za sprovođenje programa.

 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00