petak, 30. oktobar 2015.  21:42h
Pročitano 729 puta

Održana edukacija za zdravstvene radnike

Povodom 94. rođendana Zavod za javno zdravlje Pančevo organizovao je danas u Gradskoj upravi predavanje za zdravstvene radnike pod nazivom „Javno zdravstveni aspekti kardiovaskularnih bolesti“.

Zdravstvenim radnicima održano je predavanje o kardiovaskularnim bolestima Zdravstvenim radnicima održano je predavanje o kardiovaskularnim bolestima Pančevo.MOJKraj.rs

S obzirom da su u našoj zemlji kardiovaskularne bolesti i dalje vodeće po broju obolevanja i umiranja, i da se na teritoriji Južnog Banata svake godine zabeleži do 700 pacijenata sa infarktom miokarda ili nekim drugim srčanim oboljenjem, Zavod za javno zdravlje Pančevo odlučio je da upravo to bude tema današnjeg predavanja.

Dr Mica Sarić Tanasković, direktorka Zavoda za javno zdravlje kaže da su kardiovaskularne bolesti vodeći uzrok smrtnosti u našoj zemlji, a da su to bolesti siromašnih slojeva u razvijenim zemljama.

Značajno je da predstavimo podatke koje imamo da bi se naše kolege podsetile da bi kroz rad sa svojim pacijentima trebalo što više da insistiraju na promeni načina života i načina ishrane radi prevencije ovih bolesti, rekla je dr Mica Sarić Tanasković. 

Edukacija je bila besplatna za sve zdravstvene radnike, a slušaocima je donela 5 bodova za licencu.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00