sreda, 28. oktobar 2015.  07:17h
Pročitano 1499 puta

Danas otvaranje nove deponije u Pančevu

U Pančevu će danas početi da radi nova sanitarna deponija, a svečano otvaranje zakazano je za 11 sati.

Svečano otvaranje Nove deponije zakazano je za danas u 11 sati Svečano otvaranje Nove deponije zakazano je za danas u 11 sati JKP Higijena

Projekat „Nove reginalne deponije” za Pančevo i opštinu Opovo podržala je švedska Agencija za međunarodnu saradnju donacijom od 439.500 evra, dok je grad Pančevo obezbedio 15 miliona dinara. 

Početak rada prve faze nove deponije, sa mogućnošću proširenja u narednim godinama, grad Pančevo svrstava u region sa savremenim načinom upravljanja otpadom i primenom EU standarda u oblasti zaštite životne sredine. 

Probni rad nove deponije na Dolovačkom putu započet je u sredu, 21. oktobra. Tog dana je na deponiju dovezeno 6 kamiona s otpadom. Izmereno je 44 tona i 800 kilograma otpada, na kolskoj vagi, koji je istovaren na telu deponije. 

U saopštenju dostavljenom medijima piše da je za izgradnju nove sanitarne deponije, Pančevo ukupno do sada izdvojilo oko 3,5 miliona evra iz sopstvenih sredstava.

Projekat se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, međunarodnom organizacijom "International Management Group" (IMG) i Opštinom Opovo.

Nova deponija je od izuzetne važnosti za zaštitu životne sredine i uspostavljanje sistema upravljanja otpadom u regionu i Republici Srbiji. 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00