ponedeljak, 26. oktobar 2015.  12:31h
Pročitano 917 puta

Sa sednice gradskog štaba za vanredne situacije

Treća redovna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pančeva održana je u petak, 23. oktobra u Gradskoj upravi. 

Na dnevnom redu sednice Štaba za vanredne situacije bila je priprema za zimski period 2015/2016. godine Na dnevnom redu sednice Štaba za vanredne situacije bila je priprema za zimski period 2015/2016. godine Grad Pančevo

Na dnevnom redu bila je priprema za zimski period 2015/2016. godine. 

Sednicu je otvorio i njome rukovodio komandant Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pančeva, gradonačelnik Saša Pavlov.

Zahvalio bih se na saradnji svima, pre svega vojsci, MUP-u i našim velikim privrednim sistemima "Azotari", "Rafineriji", "Petrohemiji", na njihovim vrlo značajnim ulogama i doprinosu u svim vanrednim situacijama koje smo imali, a imali smo ih dosta u prethodnom periodu. Nadam se i siguran sam da i dalje postoji spremnost na ovakvu vrstu saradnje, poručio je gradonačelnik Saša Pavlov.

Članovi Gradskog štaba za vanredne situacije izvestili su prisutne o stepenu pripremljenosti preduzeća na osnovu njihovog delokruga i zaduženja.

Grad poseduje Plan zaštite, kako od poplava, tako i od snega i snežnih nanosa i, kako je istakao šef Odeljenja za odbranu i VS Gradske uprave Pančevo Miodrag Milošević, Grad ima izuzetno dobru saradnju sa svim javno-komunalnim preduzećima, kako na nivou grada, tako i u naseljenim mestima.

Kada je reč o poslovima u vezi sa odbranom od poplava, Grad je nabavio 5.000 džakova i 360 kg folije. Pančevo je, takođe, u proceduri dobijanja gradskog Situacionog centra. Kragujevac je za sada jedini grad na nivou republike koji ima ovakav centar, dok Pančevo ulazi u prvu fazu njegovog formiranja. Druga faza odvijaće se u prvoj polovini 2016. godine. Osnovni zadatak centra biće praćenje situacije na terenu, prikupljanje i obrada podataka i njihovo prosleđivanje subjektima koji treba da reše nastali problem, čime se vremenski maksimalno skraćuje.

Zaključci sa sednice su sledeći:

1. Izvršeno je ažuriranje Operativnih planova JKP na teritoriji grada Pančeva za odbranu od snega i snežnih nanosa za 2015/2016. godinu i definisane su potrebe, zadaci, rokovi i izvršioci.

2. Ukoliko bude potrebno, održaće se neophodan broj sastanaka kako bi se blagovremeno rešili eventualno nastali problemi.

3. Predlaže se formiranje radne grupe za sagledavanje stanja kanalske i kišne mreže na teritoriji grada Pančeva u sastavu: Dragan Grujičić, član Gradskog veća zadužen za stambeno-komunalnu oblast, Aleksandar Radulović, direktor JKP-a "Vodovod i kanalizacija" i Nedeljko Popović, koordinator TC VDP "Tamiš Dunav" Pančevo.

4. Koordinaciju će vršiti Odeljenje za odbranu i vanredne situacije Gradske uprave Pančevo u saradnji sa Gradskim štabom Pančevo.

 

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00