subota, 24. oktobar 2015.  23:37h
Pročitano 1096 puta

Počela obuka za žene o preduzetništvu (FOTO)

U subotu i nedelju, 24. i 25. oktobra, u Bačkom Petrovcu se održava prvi od tri dela obuke o preduzetništvu za 15 žena iz pet vojvođanskih opština i gradova, pripadnica različitih nacionalnih zajednica.

15 žena iz pet opština i gradova razmenjuju iskustva o preduzetništvu i politici 15 žena iz pet opština i gradova razmenjuju iskustva o preduzetništvu i politici Pančevo.MOJKraj.rs

Žene iz Bačkog Petrovca, Kikinde, Pančeva, Šida i Žitišta, među kojima su zastupljene i pripadnice etničkih zajednica - Mađarice, Slovakinje, Rusinke, Rumunke i Hrvatice imaju priliku da unaprede svoj liderski potencijal i sopstvene kapacitete.

Ovu obuku organizuje Akademija ženskog preduzetništva u okviru projekta „Žene u politici za žene u biznisu“.

Obuka će biti nastavljena 31. oktobra, 1, 7, i 8. novembra, a biće održana u Poslovnom i inovativnom centru u Bačkom Petrovcu.

Iz Akademije ženskog liderstva saznajemo da su prvenstveno pozvane da učestvuju one žene koje planiraju da se kandiduju na predstojećim lokalnim izborima, političarke spremne da rade na sebi i postanu kvalitetne sagovornice interesa žena van politike, interesa žena iz biznisa, nevladinog i sektora obrazovanja. Na obuku su pozvane preduzetnice koje žele da nauče da formulišu efikasne i efektivne poruke koje će uputiti prema donosiocima odluka na lokalnom i republičkom nivou. Takođe su pozvane i žene iz nevladinog sektora koje traže partnerke i saveznice za efikasniji proces zagovaranja.

Ova šestodnevna obuka za postojeće i buduće liderke iz navedenih opština - "Akademija liderstva i vođenja kampanje javnog zastupanja" – prilika je da se polaznice uključe u buduću predizbornu kampanju, ali i da učestvuju na konferenciju u Novom Sadu, zamišljenu kao prvi korak ka formiranju vojvođanske sekcije nacionalnog Foruma za razvoj preduzetništva žena u Srbiji.

Do kraja završetka projekta biće sačinjeno pet ekonomskih programa za žene iz ovih pet lokalnih samouprava, a učesnici projekta trebalo bi da daju doprinos i procesu izrade nacionalne Strategije za rodnu ravnopravnost za period 2016 - 2020. godine.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00