petak, 23. oktobar 2015.  12:20h
Pročitano 1345 puta

Troje dobitnika Novembarske nagrade za 2015. godinu

Komisija za dodelu Novembarskih nagrada odlučila je da ovogodišnji dobitnici budu učiteljica Branka Davidović i Gimnazija “Uroš Predić”, iz oblasti obrazovanja i doktor Dušan Stojić, iz oblasti zdravstva.

Nagrade laureatima biće dodeljeno 8. novembra na svečanoj sednici Skupštine grada Nagrade laureatima biće dodeljeno 8. novembra na svečanoj sednici Skupštine grada Grad Pančevo

Od 23 predloga, koliko ih je bilo ove godine, 15 je nominovano za nagradu.

Komisija je odlučila da dodeli tri nagrade, rekla je predsednica Komisije za dodelu Novembarskih nagrada Vera Carina. 

Učiteljicu Branku Davidović iz Kačareva predložio je Savet roditelja Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” u kojoj učiteljica radi već 33 godine i čiji su učenici osvajali nagrade na mnogim takmičenjima.

Gimnazija “Uroš Predić” je škola s tradicijom dužom od 150 godina, a inicijativu i predlog za dodelu najvišeg gradskog priznanja dao je bivši predsednik komisije, nedavno preminuli, Vitomir Sudarski.

Dr Dušana Stojića za Novembarsku nagradu predložio je fudbalski klub “Dinamo” za nesebičan volonterski rad u klubu i dugogodišnji rad u Opštoj bolnici Pančevo na Odeljenju hirurgije. 

Kriterijumi kojima su se vodili članovi Komisije prilikom odabira laureata su da to budu građani Pančeva koji su dali veliki doprinos u prethodnoj godini i prethodnom periodu i da ti rezultati odskaču od proseka, navodi se na sajtu Grada Pančeva.

Dobitnicima će nagradu uručiti gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov na svečanoj sednici povodom Dana grada, 8. novembra.

 

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00