četvrtak, 22. oktobar 2015.  21:32h
Pročitano 991 puta

I pančevački đaci u delegaciji koja je boravila u Nemačkoj

Najbolji učenici pančevačke Poljoprivredne škole „Josif Pančić“ i njihovi nastavnici, sa svojim vršnjacima iz ostalih osam poljoprivrednih škola u Vojvodini danas su bili gosti potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislava Bogaroškog.

Učenici poljoprivredne škole "Josif Pančić" iz Pančeva Endre Đefri i Jelena Sinđić bili su deo delegacije koja je bila u studijskoj poseti Nemačkoj Učenici poljoprivredne škole "Josif Pančić" iz Pančeva Endre Đefri i Jelena Sinđić bili su deo delegacije koja je bila u studijskoj poseti Nemačkoj APV

Učenici su bili u studijskoj poseti nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg od 11. do 16. oktobra.

Poseta je organizovana u saradnji sa distriktom Štutgart. Dvadeset najboljih učenika imalo je priliku da se upozna sa radom na porodičnim gazdinstvima u Nemačkoj.

Tokom studijske posete, delegacija iz Vojvodine upoznala se sa načinom obrazovanja i rada u oblasti poljoprivrede, kao i sa saradnjom institucija sa poljoprivrednim gazdinstvima i prerađivačkom industrijom, pri čemu su organizovane tematske posete poljoprivrednim gazdinstvima, zadrugama i udruženjima poljoprivrednih proizvođača, kao i obilazak fabrike „Džon Dir“ (John Deere).

Učenici srednje poljoprivredne škole "Josif Pančić" iz Pančeva Endre Đefri i Jelena Sinđić kažu da su videli mnogo toga, a najviše im se dopala fabrika Džon Dir, nemačke vinarije i proizvodnja voća.

Pokrajinski sekretar je rekao da se nada da će ovakvi projekti biti češći, jer je jako važno da budući stručnjaci, koji će jednog dana biti možda i kreatori agrarne politike, budu upoznati sa poljoprivrednom proizvodnjom u zapadnim zemljama Evrope, navodi se u saopštenju pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00