četvrtak, 22. oktobar 2015.  15:48h
Pročitano 1128 puta

Predavanja o značaju pčela u vrtićima

Ekološko predavanje o pčelama i njihovom značaju za život i opstanak čoveka, kao i o važnosti meda za ljudsku ishranu, održano je 20. i 21. oktobra, u vrtićima “Pupoljak”, “Leptirić” i “Lasta”.

Deci je priču o pčelama ispričao Vojkan Milutinović, predsednik Društva pčelara Pančevo Deci je priču o pčelama ispričao Vojkan Milutinović, predsednik Društva pčelara Pančevo Grad Pančevo

Organizator je Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva.

Radionica je deo programa edukacije predškolske i školske dece koju ovaj Sekretarijat realizuje uz pomoć "Biznis Akademije" iz Niša, sa ciljem intenzivnijeg upoznavanja najmlađih sa značajem i načinima očuvanja životne sredine.

Deca iz ova tri vrtića imala su prilike da na zanimljiv način, pomoću video projekcija, crtanih filmova, bojanki i flomastera, saznaju gde i kako žive pčele, kako se koristi med i koliko je zdrav.

Deci je priču o pčelama ispričao Vojkan Milutinović, predsednik Društva pčelara Pančevo, koji je u zaštitnom odelu kakvo koriste pčelari, uz mnoštvo pčelarskog alata i prizvoda pčela, deci otkrivao tajne pčela i pčelarstva.

U vrtiću "Lasta" održana je izložba dečjih crteža na temu "Pčelica medonosnica", a Vladimir Delja, član Gradskog veća zadužen za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, nagradio je sve maštovite slikare i slikarke izdanjima Sekretarijata za zaštitu životne sredine i prigodnim magnetima.

Do kraja godine, prema planu Sekretarijata, ovakva edukativna druženja biće organizovana i sa osnovcima od prvog do četvrtog razreda (na temu reciklaže i primenjene reciklaže) i sa đacima od petog do osmog razreda osnovnih škola na temu kompostiranja, takođe u saradnji sa niškom "Biznis Akademijom".

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00