utorak, 20. oktobar 2015.  22:11h
Pročitano 3795 puta

Nagrade za najbolje đake Pančeva

Regionalni centar za talente “Mihajlo Pupin” iz Pančeva, na tradicionalnoj svečanosti, okupio je večeras sve đake s teritorije Pančeva i naseljenih mesta koji su osvajali nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima u prošloj školskoj godini.

Regionalni centar za talente “Mihajlo Pupin” nagradio je 44 najuspešnija učenika za rezultate postignute na državnim i međunarodnim takmičenjima Regionalni centar za talente “Mihajlo Pupin” nagradio je 44 najuspešnija učenika za rezultate postignute na državnim i međunarodnim takmičenjima Pančevo.MOJKraj.rs

U Maloj Sali Grada Pančeva okupilo se 44 najuspešnija učenika, broj veći nego ikada do sada, koji su osvajali nagrade iz opštih školskih predmeta na državnim i međunarodnim takmičenjima, a mnogi i iz više oblasti.

Spisak nagrađenih:

1 Nemanja Kidžin
2 Miljan Zarubica
3 Marko Šušnjar
4 Aleksandar Milošević
5 Pavlović Teodora
6 Ognjen Tošić
7 Danica Zečević
8 Marta Bošnjak
9 Stefan Kapunac
10 Željko Arsić
11 Nikola Bulatović
12 Mihailo Đorđević
13 Jovana Ivanović
14 Ljubica Novakov
15 Milica Pantović
16 Danilo Zečević
17 Aleksandar Cucić
18 Nastasja Ostojić
19 Dušan Grgovski
20 Mihajlo Simić
21 Natalija Čakovan
22 Edvard Etinski
23 Dušan Cvijetić
24 Jelena Maslak
25 Milica Rakidžić
26 Milan Miletić
27 Dejana Maljković
28 Marija Cvetković
29 Milica Markov
30 Jelena Abramović
31 Natalija Filipović
32 Luka Ivanović
33 Aleksa Borković
34 Nikola Koneski
35 Aleksej Ostojić
36 Jovan Dončevski
37 Jovana Stojanovska
38 Antonijo Ankajcan
39 Miona Stojičević
40 Konstantin Bončić
41 Stefan Simić
42 Nevena Simić
43 Nikola Cincović
44 Stefan Đorđević

Grad Pančevo je za najbolje đake obezbedio fond za novčane nagrade u iznosu od 300.000 dinara.

Dr Dragoljub Cucić, direktor Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ kaže da od kada Regionalni centar dodeljuje nagrade, prošle školske godine je najveći broj učenika koji su pokazali najviše znanja i talenta, a ima međunarodnih nagrada čiji se broj povećava.

Rešili smo da nagradimo i decu koja nisu u Centru za talente. Nagrađujemo 44 učenika koji žive na teritoriji grada ili pohađaju školu na teritoriji Grada, što je značajan broj. Do sada smo nagrade dodeljivali u Idvoru, na Pupinov rođendan. Međutim, prošle godine, kada se broj znatno povećao, pokazalo se kao problem, jer smo počeli da zauzimamo mnogo prostora na toj svečanosti, a sa današnjih 44 učenika dodela bi trajala više od sat i po vremena, kaže Cucić.

Ove godine u Idvor je išlo trinaestoro prvonagrađenih na državnim i nagrađenih na međunarodnim takmičenjima, a ostalima su priznanja uručena danas.

Deco, ne znam šta jedete i šta udišete u ovom našem Pančevu, ali ove godine je nagrada kao nikad do sada. Sve što radite, koliko se trudite i učite daje rezultate, i mi ćemo to koliko možemo nagraditi, rekao je Cucić na početku dodele priznanja.

Među nagrađenima su i Aleksa Borković i Luka Ivanović, koji su veoma srećni što su dobili i ova priznanja.

Aleksa Borković, sada učenik Elektrotehničke škole kaže da je za svoj prvi film “Pad” osvojio međunarodnu nagradu.

Nagrada za moj prvi film mi je veoma vredna i značajna, jer mi je postala motivacija za dalje bavljenje filmom. Drago mi je i što nam Centar za talente na ovakav način daje podršku, rekao je Borković.

Luka Ivanović, učenik treće godine Gimnaziije “Uroš Predić” u Pančevu je osvojio Gran pri, glavnu nagradu na 44. Reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine za film “Melijes” koji je snimao prošle godine.

U konkurenciji je bilo više od pedeset filmova. Ocenjivali su najviše kreativnost. Moj film je mešavina starih nemih filmova, a snimljen u današnje vreme, na moderniji način. To su komične priče o tome kako je nastao film „Put na Mesec“. Ova današnja nagrada mi je dodatni podstrek da nastavim da radim ono što volim, rekao je Luka Ivanović.

Najuspešniji đaci od Regionalnog centra za talente dobili su majice i novčane nagrade, koje je obezbedio Grad Pančevo.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(12 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00