petak, 5. mart 2021.  17:40h
Pročitano 332 puta

Od subote u podne do ponedeljka u 6 ujutru ne radi ništa osim prodavnica hrane, apoteka i pumpi

Članovi Kriznog štaba predložili su Vladi da u subotu sve radi do 12 časova zbog Zadušnica a da posle 12 časova, do ponedeljka u šest ujutro, rade samo prodavnice hrane, lekova i goriva. Na skijalištima i planinama ništa ne sme raditi tokom vikenda.

Od subote u podne do ponedeljka u šest ujutru mogu raditi samo prodavnice i apoteke Od subote u podne do ponedeljka u šest ujutru mogu raditi samo prodavnice i apoteke Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Krizni štab je doneo odluku da Vladi predloži da od ponedeljka na onlajn nastavu pređu srednje škole.

Član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je da će sledeći sastanak Kriznog štaba biti održan u utorak.

Kon je naveo da će se vakcinacija nastaviti svojim tokom i da je to najvažnija preventivna mera, važnija od bilo kakvog zatvaranja.

Mi ulazimo u sledeću fazu vakcinacije, tako da će biti pozivanja građana sve više i više iz jednostavnog razloga što samo ta barijera imuniteta može ovo da zaustavi, istakao je Kon tokom obraćanja medijima.

Dodao je da je imunitet koji se dobija vakcinom "najverovatnije dugotrajniji od imuniteta koji se dobija nakon preležane bolesti", kao i da asimptomatski slučajevi ne dobijaju trajni imunitet.

Kada je reč o pozorištima, Kon je naveo da će ona moći da rade do 21 čas, kao i da će zakazani sportski događaji moći da se održavaju bez publike.

U ponedeljak će sve raditi uobičajeno.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00