četvrtak, 4. mart 2021.  08:49h
Pročitano 254 puta

Pančevu odobreno 4 miliona dinara za pošumljavanje

Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je preliminarnu rang listu projekata pošumljavanja koji će biti podržani sa blizu 100 miliona dinara.

Vetrozaštitni pojas kod Ivanova blizu Pančeva Vetrozaštitni pojas kod Ivanova blizu Pančeva Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Među 38 lokalnih samouprava kojima je odobren projekat je i Grad Pančevo. Pančevu je odobreno četiri miliona dinara za projekat "Zeleni vetrozaštitni pojas grada Pančeva u 2021. godini".

Više od milion dinara državne podrške odobreno je za projekte pošumljavanja u opštinama Srbobran, Trstenik, Opovo, Priboj, Čajetina, Vrnjačka Banja, Inđija, Ćićevac, Irig, Temerin, Kosjerić, Negotin, Stara Pazova, Apatin, Plandište i Kula.

Na preliminarnoj listi dobitnika su, između ostalih, i gradovi Smederevo, Vršac, Valjevo, Zrenjanin, Novi Pazar, Pirot, Novi Sad, Leskovac, Niš, Čačak, Šabac i Kraljevo.

Opštini Opovo odobreno je 1,8 miliona dinara za projekat "Podizanje poljozaštitnog pojasa duž lokalnog puta". 

Vršcu je odobreno 529.504 dinara za projekat "Revitalizacija šumskih staništa zaštićenog staništa "Mali vršački rit", a Opštini Plandište odobreno je blizu 2 miliona dinara za projekat "Meliorizacija degradiranih i erodiranih zemljišta podizanjem šuma uz primenu novih tehnologija radi zaštite od eolske erozije i dezertifikacije".

Objavljivanjem preliminarne liste stekli su se uslovi da učesnici konkursa ostvare uvid u dokumentaciju. Primedbe na listu se mogu podneti u roku od osam dana.

Za sredstva koja se preko javnog konkursa dodeljuju iz Zelenog fonda u konkurenciji je bilo 52, a odobreno je 38 projekata. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00