utorak, 20. oktobar 2015.  07:44h
Pročitano 3852 puta

Predavanje u vrtićima o značaju pčela

U vrtićima “Leptirić” i “Pupoljak” u Pančevu danas će biti organizovana edukativna radionica o pčelama i njihovom značaju za život i opstanak čoveka, kao i o važnosti meda za ljudsku ishranu. 

 U vrtićima o pčelama i njihovom značaju za život i opstanak čoveka, i o važnosti meda za ljudsku ishranu U vrtićima o pčelama i njihovom značaju za život i opstanak čoveka, i o važnosti meda za ljudsku ishranu

Organizator ove radionice i predavanja je Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva.

Raspored radionica:

- od 10 sati – vrtić "Leptirić" (Ulica Braće Jovanovića 53)

- od 11:30 sati – vrtić "Pupoljak" (Sodara, Drinska bb)

Mališani iz ovih dečjih vrtića imaće prilike da na zanimljiv način, uz pomoć video projekcija, crtanih filmova, bojanki, flomastera… saznaju šta to daju pčelice, gde i kako žive, kave su domaćice i kakve su im porodice, kako se i gde koristi med, koliko je med zdrav…, piše u saopštenju Gradske uprave Pančevo.

Deci će priču o pčelama ispričati i Vojkan Milutinović, predsednik Društva pčelara Pančevo, a uz ”medić” (mala pakovanja meda) će zajedno sa predavačima i animatorima ”Biznis Akademije” crtati i bojiti na temu pčela i meda.

Do kraja godine, prema planu Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Pančeva, ovakva edukativna druženja biće organizovana i sa osnovcima od prvog do četvrtog razreda (na temu reciklaže i primenjene reciklaže) i sa đacima od petog do osmog razreda osnovnih škola na temu kompostiranja, u saradnji sa niškom ”Biznis Akademijom”.

Ovo je deo programa edukacije predškolske i školske dece koju ovaj Sekretarijat realizuje uz pomoć ”Biznis Akademije” iz Niša, sa ciljem intenzivnijeg upoznavanja najmlađih sa značajem i načinima očuvanja životne sredine.

 

 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00