četvrtak, 24. decembar 2020.  16:06h
Pročitano 194 puta

Završeni radovi u Njegoševoj ulici

Za izvođenje radova na delu rekonstrukcije centralnog gradskog jezgra Grad Pančevo je izdvojio 70 miliona dinara. Radovi na potezu od Ulice generala Petra Aračića do Karađorđeve ulice u dužini od 500 metara su završeni, a naredne godine se nastavljaju.

Rekonstruisana Njegoševa ulica Rekonstruisana Njegoševa ulica Pančevo MOJKraj

Maja Vitman, gradska menadžerka kaže da Pančevci sada mogu da uživaju u novoj, renoviranoj, pešačkoj zoni u Njegoševoj ulici, pošto su u drugoj fazi radovi privedeni kraju. 

 

20201224 100433 1

 

Nakon završetka radova na Trgu kralja Petra I kod gradske uprave rekonstruisana je i Njegoševa ulica, čime je Pančevo dobilo uređeniju i funkcionalniju pešačku zonu u najužem centru grada. Njegoševa ulica jedna je od najstarijih šetališnih zona u Pančevu. Mnoge građane za nju vezuju lepe uspomene. Pogotovo iz vremena kada je bila nezaobilazno mesto za izlaske. Vikendom se gotovo nije moglo proći od velikog broja mladih. Sada Njegoševa ponovo izgleda lepo nakon završenih radova, koji su trajali nekoliko meseci. Pored popločavanja, centralno gradsko šetalište dobilo je i novo javno osvetljenje, koje pored što izgleda lepo, štedi energiju. Važno je i što smo obnovili i dogradili postojeće instalacije. To se odnosi na vodovodnu, fekalnu i atmosfersku kanalizaciju. Stvorili smo mogućnost i svim korisnicima gasne mreže koji su bili zainteresovani da se priključe i u toku radova u ovoj ulici sproveli smo gasnu mrežu do njihovih objekata, izjavila je Maja Vitman, gradska menadžerka.

 

20201224 101122 1

 

Radovi u centru grada biće nastavljeni i 2021. godine. Planira se nastavak rekonstrukcije parka. Radovi na potezi od Ulice generala Živojina Mišića do Masarikove ulice trebalo bi da počnu početkom naredne godine i da se završe na jesen. U planu je i postavljanje dečjih igrališta. Jedno će biti na početku Masarikove ulice, a na postojećem igralištu u Centralnom gradskom parku biće kompletno zamenjene sprave.

Tender će biti raspisan početkom 2021. godine.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00