utorak, 1. decembar 2020.  10:12h
Pročitano 559 puta

Pokrenut novi omladinski podkast – Pančevox

Pokrenut je novi omladinski podkast „Pančevox“, a prva epizoda objavljena je u ponedeljak, 30. novembra. U premijernoj emisiji gostovala je dugogodišnja aktivistkinja i jedna od osnivača Sinhro Hub-a Nataša Lenđel.

Pokrenut omladinski podkast Pokrenut omladinski podkast logo

Podkast su pokrenule Jovana Jankov, studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti i Marija Todorović, apsolventkinja Fakulteta političkih nauka i programska urednica Oblakoder magazina. 

Godinama smo primećivale da neki strava ljudi koji stvaraju i rade dosta zanimljive stvari u našem gradu nemaju dovoljno medijskog prostora da ljudima predstave i kažu čime se bave, pa smo tako i došle smo na ideju da pokrenemo pančevački podkast, koji će biti mesto za njih, navode kreatorke podkasta.

Gošća prve emisije Pančevox-a bila je Nataša Lenđel, dugogodišnja članica, a kasnije i predsednica Kreativnog omladinskog centra za borbu protiv side Kompas i jedna od osnivača Sinhro Hub-a. Premijernu emisiju možete poslušati na ovom linku.

 

Podkast je sniman u studiju Krokodil. 

Ovaj projekat finansiran je od strane Ministarstvo Omladine i Sporta Republike Srbije u okviru Šta Nam Teško konkursa, koji realizuju Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa organizacijama: Pokret gorana Vojvodine, Tim42, CeGraD i Empower.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00