sreda, 25. novembar 2020.  16:58h
Pročitano 442 puta

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu u poseti Pančevu

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, zajedno sa gradonačelnikom Pančeva Aleksandrom Stevanovićem obišao je završne radove na izgradnji vodovodne mreže u naselju Skrobara u Pančevu. 

Čedomir Božić obišao je i poljoprivredno gazdinstvo Škrbić u Jabuci Čedomir Božić obišao je i poljoprivredno gazdinstvo Škrbić u Jabuci www.vojvodina.gov.rs

Radovi na izgradnji druge faze u naselju Skrobara se odvijaju planiranom dinamikom i trebalo bi da budu završeni do sredine decembra. Ovom zajedničkom investicijom Pokrajinskog sekretarijata i grada Pančeva, završava se gotovo kompletna vodovodna mreža u gradskim mesnim zajednicama.

Čedomir Božić je istakao da će ovi radovi biti završeni do kraja godine, kada će oko pet stotina domaćinstva iz ovog naselja dobiti zdravu pijuću vodu.

 

vodovod skrobara cevi

 

Danas smo u radnoj poseti i ovom prilikom obilazimo radove na završetku vodovodne mreže u naselju Skrobara. Polako se radovi bliže kraju, Pokrajinski sekretarijat izdvojio je deo sredstava u iznosu od 9.648.000 dinara za finansiranje izgradnje vodovodne mreže. Jako je bitno da stanovnici Skrobare dobiju novu vodovodnu mrežu. Pored ove investicije, u toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Šarplaninskoj ulici, koju takođe sufinansira Pokrajinski sekretarijat. I ti radovi se takođe privode kraju, a sredstva koja je Sekretarijat izdvojio za ovu namenu iznose deset miliona dinara, kaže pokrajinski sekretar Čedomir Božić.

On je dodao da se ovih dana kreira budžet za narednu godinu.

Upravo ovim obilascima utvrđujemo ciljne tačke na osnovu kojih će se i kreirati programi, a potom će biti i raspisani konkursi za sledeću godinu. Očekujem da ćemo, u ovom veoma teškom periodu pandemije, uspeti da prevaziđemo sve nepovoljne okolnosti i mnogo jače nastaviti sa realizacijom programa koji omogućuju sve brži razvoj, istakao je Božić.

 

Bozic i Stevanovic u Skrobari

 

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović zahvalivši se pokrajinskom sekretaru istakao je da ova poseta predstavlja okvir jedne dobre saradnje između lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata.

Možemo videti da su radovi na instalaciji vodovodne mreže na jednom delu teritorije grada Pančeva pri kraju. Po završetku radova stvoriće se uslovi za priključak pet stotina novih domaćinstava na ovu vodovodnu mrežu i dobijanje pijaće vode iz gradskog vodovoda. Ovim aktivnostima pokazujemo da smo nastrojeni ka stvaranju boljih uslova za život i podizanju životnog standarda na ovom području. U toku godine uradili smo i nekoliko atarskih puteva, što je od izuzetne važnosti za naše poljoprivrednike, i to ćemo nastaviti da radimo uz odličnu saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom, zaključio je Aleksandar Stevanović.

 

Sekretar za poljoprivredu u Skrobari

 

Nakon obilaska radova u Skrobari, pokrajinski sekretar zajedno sa delegacijom grada Pančeva posetio je poljoprivedno gazdinstvo porodice Škrbić u Jabuci, koje obrađuje 250 hektara zemlje i bave se ratarstvom.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00