subota, 21. novembar 2020.  12:09h
Pročitano 591 puta

Oštrije mere od utorka: rad kafića, tržnih centara i drugih objekata do 18 časova

Vlada Srbije propisala je nove mere, koje će biti na snazi počev od utorka ujutru, pa narednih deset dana, a prva od njih je skraćenje radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima.

Vlada navodi da su mere oročene na period od 10 dana i da će biti iznova razmotrene u skaldu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom Vlada navodi da su mere oročene na period od 10 dana i da će biti iznova razmotrene u skaldu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom Pančevo MOJKraj/arhiva

Vlada Republike Srbije usvojila je nove mere za suzbijanje epidemije izazvane virusom kovid 19. Primena svih mera počeće od utorka, 24. novembra, prenosi RTS.

Nove protivepidemijske mere su:

- Skraćenje radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima.

- Obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme (nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

- Zabrana svih javnih okupljanja s prisustvom više od 5 (pet) osoba, u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum 4 kvadratna metra po osobi).

- Omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

- Stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

- Stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Vlada navodi da su mere oročene na period od 10 dana i da će biti iznova razmotrene u skaldu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

Vlada koristi i ovu priliku da još jednom zamoli i najsnažnije apeluje na sve građane da se ponašaju odgovorno prema sebi i ostalim sugrađanima. Sve usvojene mere imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja, navodi se u saopštenju.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00