sreda, 28. oktobar 2020.  06:55h
Pročitano 1908 puta

Petorica momaka iz Pančeva spasili tinejdžerku iz požara

Petorica momaka iz Pančeva juče su u Beogradu spasili iz tinejdžerku koja je pokušavala da se spase od požara koji je izbio u njenom stanu.

Petorica momaka iz Pančeva pomogli su devojci da siđe s terase koja je bila u plamenu Petorica momaka iz Pančeva pomogli su devojci da siđe s terase koja je bila u plamenu preuzeto sa FB profila Nebojša Glišić

Prema pisanju Kurira, tinejdžerka (15) je bila sama kod kuće kad je buknuo požar. Iz buktinje su je preko terase izvukla petorica molera koji su, radeći na obližnjoj zgradi, prvi primetili vatru i dim.

Požar je izbio juče oko 13 sati u stanu na 10. spratu zgrade u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu u Beogradu. Kako mladići kažu, slučajno su videli da stan gori i čuli devojku kako doziva pomoć s terase. Odmah su se organizovali da pomognu zarobljenoj i bespomoćnoj devojci.

Pavle Gavura (36), Lajoš Ereš (30), Nemanja Držajić (20), Nenad Janković (19) i Niko David (30), heroji koji su iz plamena spasli tinejdžerku, prepričali su dramu za Kurir.

Kolega je viknuo: "Hajdemo, brzo, požar!". Skoro da smo u dahu sišli sa skele i otrčali na 10. sprat do vrata stana. Pokušali smo da obijemo vrata, ali nismo uspeli. Onda smo sišli sprat niže do komšije. Izašli smo na terasu koja je odmah ispod terase koja je gorela. Pavla smo popeli na ogradu i vezali ga kanapom, pošto je najspretniji, ispričali su momci.

Kako kažu, devojka je šetala po terasi i zapomagala. Pavle ju je pozvao i rekao da pređe na drugi kraj terase, jer je bila u delu u kom je dim bio gušći, a plamen otvoren. 

Verujte, izgledalo je kao da će svakog trenutka da skoči bežeći od vatre, kažu oni.

Preskočila je ogradu u naručje momka iz Pančeva

Pavle Gavura kaže da je sve vreme pričao s maloletnicom.

Ubeđivao sam je da mi veruje, da ću je držati. Nekako je preskočila ogradu, spustila se i ja sam je uhvatio u naručje. Sve vreme je plakala: "Molim vas, spasite me, izgoreću!" Video sam da ima opekotine. Govorila je da je sve boli. Pokušao sam da je smirim i objasnim joj da je na sigurnom. Sada je najvažnije da devojčica bude dobro. Da je nisam spasao, ne znam kako bih živeo sam sa sobom. Najveća želja mi je da se što pre oporavi, kaže Pavle Gavura.

Povređena tinejdžerka smeštena je u bolnicu i ima opekotine prvog stepena, a nagutala se i dima. Vatrogasci su posle nekoliko sati uspeli da ugase požar, koji se proširio i na sprat iznad i oštetio krov zgrade. 

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović rekao je juče da će opština pomoći da se sanira šteta.

Autor:  Pančevo MOJKraj/Kurir
Ocenite ovaj članak:
(10 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00