subota, 10. oktobar 2015.  05:14h
Pročitano 973 puta

I Pančevke na „Sajmu stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini“

Na ovogodišnjem sedmom Sajmu stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini, koji će se danas, održati u Bačkoj Palanci, na platou ispred zgrade Opštine, predstaviće se i šest Udruženja žena sa teritorije Pančeva.

Sajam će u 11 sati otvoriti potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, predsednik Opštine Bačka Palanka Aleksandar Đedovac i direktorka Zavoda za ravnopravnost polova Vesna Šijački.

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Zavod za ravnopravnost polova, u saradnji sa lokalnom samoupravom, domaćinom Sajma, već sedmu godinu za redom organizuje ovu manifestaciju, kao jedan od oblika kroz koji se želi afirmisati stvaralaštvo seoskih žena u Vojvodini. Pokrajinska vlada već više godina kreira mere i programe koji su usmereni na selo i seoske žene, kao vrlo ranjivu grupu.

Na ovogodišnjem sajmu će se svojim proizvodima i rukotvorinama predstaviti 170 ženskih seoskih udruženja iz 41 opštine i gradova Vojvodine. Po prvi put će se predstaviti i žene koje se bave organskom poljoprivrednom proizvodnjom.

Ženska seoska udruženja predstaviće se u četiri tematske celine: Tkanje i rukotvorine, Starinski i tradicionalni kolači, Suveniri i Organska hrana, dok će se u okviru pratećih programa održati izložba fotoportreta seoskih žena u Vojvodini, prikazati video o organskoj proizvodnji, predstaviti projekti uspešnih žena graditeljki, a sve uz bogat kulturno-umetnički program.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00