petak, 9. oktobar 2015.  20:02h
Pročitano 1874 puta

Do kraja godine 12 novih autobusa

U Pančevo bi do kraja godine trebalo da stigne 12 novih autobusa, od toga 5 za gradski i 7 za međumesni saobraćaj, što je potvrđeno i prilikom današnje posete predstavnika Pančeva “Ikarbusu”.

Pančevo će do kraja godine dobiti 12 novih autobusa Pančevo će do kraja godine dobiti 12 novih autobusa Grad Pančevo

Zamenik gradonačelnika Saša Levnajić, član Gradskog veća zadužen za stambeno-komunalne poslove Dragan Grujičić i direktor ATP-a Milenko Krajnović posetili su danas kompaniju "Ikarbus" i sastali se sa generalnim direktorom "Ikarbusa" Aleksandrom Vićentićem povodom realizacije ugovora o nabavci 12 autobusa za grad Pančevo.

Zamenik gradonačelnika Saša Levnajić rekao je da s obzirom da se ugovor koji je zaključen krajem maja između "Unikredit lizinga", "Ikarbusa" i ATP-a Pančevo bliži kraju, odnosno da se bliže rokovi za isporuku autobusa, da su našli za shodno da dođu i da obiđu, da vide kako izgleda proizvodnja i u kojoj su fazi po pitanju isporuka tih autobusa. 

Direktor nas je zaista prijatno dočekao, pokazao ceo proizvodni ciklus i zadovoljni smo onim što smo videli, pre svega što će grad Pančevo napokon dobiti jedan kvallitetan autobus za gradski i za međumesni prevoz. Reč je o "Ikarbusovom" autobusu, koji se u potpunosti radi na Mercedesovoj šasiji, imali smo prilike da vidimo kompletno sve instalacije, motor, menjač. Faktički sve ono što čini suštinu autobusa je Mercedesovo, tako da u kvalitet tog autobusa ne sumnjamo i zadovoljni smo što će grad Pančevo napokon obnoviti svoj vozni park, odnosno naše preduzeće za prevoz putnika, rekao je Levnajić.

Govoreći o eventualnim budućim ulaganjima u nabavku vozila, zamenik gradonačelnika istakao je da je obnavljanje voznog parka prioritet.

Da bi preduzeće koje se bavi prevozom putnika opstalo, mora da ima osnovno sredstvo za rad, a to je autobus. Mi ćemo gledati da u narednom periodu, ukoliko budemo u mogućnosti, uložimo u nabavku novih autobusa, rekao je on.

Direktor javnog gradskog Auto-transportnog preduzeća Milenko Krajnović izjavio je da ovih 12 autobusa imaju veliki značaj, prvo zato što je prosečna starost ATP-ovih vozila 18 godina i jer imamo velike troškove za održavanje tih vozila. 

Radimo održavanje vozila što se tiče bezbednosti i sigurnosti, a za neku nadgradnju komfora niti imamo sredstava, niti vremena da se to odradi. Zato smo se i upustili u ovu investiciju. Sa ovim novim autobusima podižemo komfor, imamo jednu sigurnost, prvo, to su Mercedesove šasije, svi autobusi su klimatizovani i ići ćemo na to da u njima postoji bežični internet. Postoji i posebno mesto za invalide, sedišta za trudnice i još neki detalji što se bezbednosti tiče. Autobusi će omogućiti bolji komfor, imaćemo više vozila i omogući ćemo da u špicevima, od 6 do 8 i po podne, od 14 do 16 časova, pošaljemo po dva vozila da mogu svi putnici da budu preveženi. Mi planiramo da, po prijemu ovih vozila raspišemo tender pri kraju naredne godine, ići ćemo i na turističke autobuse da bismo otvorili turističke linije i, naravno, na uvećanje broja ovako komfornih vozila, kako gradskih, tako i prigradskih, rekao je Krajnović.

Generalni direktor "Ikarbusa" Aleksandar Vićentić rekao je da je isporuka autobusa ATP-u Pančevo jedan od važnijih poslova ove godine za kompaniju "Ikarbus":

Mi do kraja godine planiramo da isporučimo 12 niskopodnih autobusa napravljenih na Mercedesovoj šasiji. U pitanju su najsavremeniji gradski autobusi koji se mogu naći na ulicama naših gradova - Mercedesova samohladna šasija, sa agregatima najnovije generacije, nadograđena materijalima koji ne rđaju, klimatizovani, naglasio je direktor "Ikarbusa".

Ukupna vrednost nabavke autobusa iznosi 1.400 000 evra, a vozila će u saobraćaju biti do kraja 2015. godine.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00